Ξανά στο υπουργείο Υγείας ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός, στον οποίο οι δύσκολες και «ειδικές» αποστολές ταιριάζουν, δίνει και πάλι το παρών στην κυβέρνηση, έχοντας καταστεί ένας εκ των «καταδρομέων» της. Μπήκε μάλιστα αποφασισμένος να εργαστεί εκ νέου σκληρά για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υγεία. Η πρόκληση είναι μεγάλη, τη στιγμή μάλιστα που ελέω της έξαρσης των λοιμώξεων η πίεση είναι έντονη. Αλλά για τον Αδωνι μιλάμε…

Oύτε βήμα πίσω

Τα όσα είπε δείχνουν ότι ήρθε για να πετύχει, όπως άλλωστε έκανε όπου πήγε. «Η συγκίνηση που αισθάνομαι είναι σαν την πρώτη φορά, όμως ειδικά σήμερα δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα με διαφορετικό, πιο έντονο τρόπο. Το υπουργείο Υγείας το λάτρεψα την περασμένη φορά. Εμεινα υπουργός μόνον έναν χρόνο, αλλά κάναμε τόσα πράγματα σαν να ήμουν δύο πλήρεις θητείες… Σήμερα μόλις μπήκα ξανά ως υπουργός στο υπουργείο αυτό, με υποδέχθηκαν με τόσο καλή διάθεση όλοι οι υπάλληλοι και τα στελέχη του, που άγγιξαν την καρδιά μου… Ευχαριστώ πραγματικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τεράστια εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου. Γνωρίζω καλά πόσο ο ίδιος προσωπικά ενδιαφέρεται για τα θέματα της Υγείας και αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνω… Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας!» Με αυτά τα λόγια έδωσε το στίγμα του. Η συνέχεια στις οθόνες σας, καθώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν δείχνει πως θα κάνει πίσω, υπερασπιζόμενος την πολιτική της κυβέρνησης.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Το λες και τιμωρία πάντως για τους ΣΥΡΙΖΑίους να τον βλέπουν στο υπουργείο Υγείας, όπου για τη θητεία του στο παρελθόν τον στοχοποίησαν χωρίς αποτέλεσμα, πετώντας του τη λάσπη με τους κουβάδες και μεθοδεύοντας διώξεις εναντίον του. Αν μη τι άλλο, βρήκαν θέμα συζήτησης στις Σπέτσες, όπου ως όψιμοι «μπουρζουάδες» θα συναντηθούν, όπως τους επέβαλε η ηγεσία τους. Στις Σπέτσες η ΝΔ έλαβε τον περασμένο Ιούνιο 61,40% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,36%. Το λες και τιμωρία να κόβουν βόλτες εκεί. Εξ ου και το ότι μια κυρία από την ΚΟ είπε πως την πειράζει το καράβι και δεν νομίζει πως θα πάει. Μα ούτε με δραμαμίνες; Δύσκολες μέρες για ΣΥΡΙΖΑίους. Αφήστε που στα ΜΜΕ παραμονεύει ο Αδωνις! Σε λίγο στην Κουμουνδούρου θα ρίχνουν κλήρο για το ποιος θα πηγαίνει να κατατροπώνεται!

Πανταχού παρών

Ο Αδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του είναι παντού, εργάζεται για το υπουργείο του, βλέπει τους υπηρεσιακούς, βγαίνει σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και φυσικά τιμωρεί αμείλικτα τους ΣΥΡΙΖΑίους, πηγαίνει σε εκδηλώσεις και… διακτινίζεται! Μη ρωτάτε πώς το κάνει! Ουδείς γνωρίζει! Να δείτε με τις πίτες στην εκλογική του περιφέρεια -και όχι μόνο τι έχει να γίνει. Λέγεται ότι κινείται με την ταχύτητα του φωτός. Οι δε φήμες που διασπείρουν διάφοροι πονηροί ότι ίπταται και ότι γενικότερα έχει μεταφυσικές ιδιότητες ελέγχονται ως ανακριβείς. Απλά εργάζεται σκληρά ο άνθρωπος.

Μια κατηγορία λοιπόν από μόνος του είναι ο νέος υπουργός Υγείας. Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός τον εμπιστεύεται, καθώς συνεργάζεται μαζί του και βλέπει και ακούει. Και ο Αδωνις Γεωργιάδης ξέρει να παίρνει δύσκολες αποφάσεις και να παράγει αποτέλεσμα, από το οποίο άλλωστε κρίνεται. Εχει περάσει τα πάνδεινα. Αλλά καταφέρνει και βρίσκεται πάντα ψηλά στην προτίμηση των ψηφοφόρων, οι οποίοι σε μια σύγχρονη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι οι κριτές.

Από την πρώτη μέρα

Την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας υπέγραψε για την ανακαίνιση ενός ιστορικού Κέντρου Υγείας που θα γίνει πανεπιστημιακό, όπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Η πρώτη μέρα της νέας μου θητείας στο υπουργείο Υγείας συνδέθηκε με ένα εξαιρετικά για μένα χαρμόσυνο νέο. Με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Αγαπηδάκη υπογράψαμε με τον ανάδοχο, την πλήρη ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ισως το μεγαλύτερο και ιστορικότερο Κέντρο Υγείας που σε 14 μήνες θα είναι ολοκαίνουριο. Ενα μεγάλο έργο ύψους 5.800.000 ευρώ που το χρειάζονται οι συμπολίτες μας. Θερμά Συγχαρητήρια», έγραψε σχετικά ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Τwitter. Την επομένη, συναντήθηκε – παρουσία της Ειρήνης Αγαπηδάκη– με τον γνωστό σε όλους καθηγητή μας καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. «Ανήμερα των Αγίων Θεοφανίων εκκλησιαστήκαμε με τη Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Παπαθανάση στη Νέα Φιλαδέλφεια», έγραψε στις 6 Ιανουαρίου στο προφίλ του στην ίδια πλατφόρμα ο νέος υπουργός Υγείας, παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες. Ναι, το συνηθίζει να προβάλει και τους «γαλάζιους» συναδέλφους του υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια με εκείνον. Συμμαχητής με τα όλα του!