Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, καθώς, όπως εκτιμά, η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από πολυκομματικές κυβερνήσεις, τάσσεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα dnews.gr, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «εάν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τίθεται πράγματι σε κίνδυνο να υπάρξουν στο μέλλον κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες. Σας υπενθυμίζω ότι ακόμα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν μία εντελώς ερμαφρόδιτη κυβέρνηση, καθόσον ένα κόμμα της αριστεράς και μάλιστα της ριζοσπαστικής, είχε συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, οι αδύναμες πλειοψηφίες δημιουργούν όχι μόνο αδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και ερμαφρόδιτες κυβερνήσεις. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να δω ένα τέτοιο ενδεχόμενο να συμβαίνει και θα προτιμούσα μια αλλαγή του εκλογικού νόμου». 

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία κυβέρνηση πολλών κομμάτων».