H ξεκάθαρη θέση υπέρ του δικαιώματος στην απεργία αλλά και του δικαιώματος στην εργασία αποτυπώνεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, όπως σημείωσε και ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1. Καταφέρθηκε δε εναντίον του συνδικαλιστικού μετώπου που πρόσκειται στο ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, λέγοντας «δεν κατάλαβα γιατί έχει δικαίωμα το ΠΑΜΕ ή οποιοσδήποτε άλλος συνδικαλιστής να κλείνει διά της βίας την είσοδο μιας εταιρείας, για ποιο λόγο;»

Αν το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι της Μαλαματίνας, για παράδειγμα, θέλουν να απεργήσουν, ας τους πάρει έξω να απεργήσουν, τόνισε ο υπουργός για να διευκρινίσει: «Όταν την απεργία την κάνουν οι εργάτες μιας εταιρείας να το καταλάβω, όταν την κάνει το ΠΑΜΕ που δεν δουλεύει στην εταιρεία για την εταιρεία, με συγχωρείτε. Ξαναλέω θα ανεβάζουν τα πανό τους, θα λένε τα συνθήματά τους αλλά δια της βίας την είσοδο δεν θα την κλείνουν. Είναι σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία, είναι σεβαστό το δικαίωμα στην εργασία».

Ο ίδιος έκανε σαφές ότι σε διάταξη του νομοσχεδίου το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως κατοχυρωμένο. «Θέλετε κύριοι εργαζόμενοι να κάνετε απεργία; Βεβαίως να κάνετε, είναι απολύτως σεβαστό σας δικαίωμα. Θέλετε κύριοι εργαζόμενοι να μην κάνετε απεργία και να πάτε να δουλέψετε; Απολύτως σεβαστό το δικαίωμά σας να πάτε να κάνετε κανονικά τη δουλειά σας», τόνισε.