Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε στο Twitter «Χ» φωτογραφία από τη Θεσσαλονίκη και θυμήθηκε την περίοδο κατά την οποία είχε αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αρμοδιότητα τη Ναυτιλία.

Στην ανάρτησή του έκανε λόγο για τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει τότε η επιλογή του να προχωρήσει στην άρση του καμποτάζ. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή εικόνα της πόλης, συνδέοντας την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων με την τουριστική κίνηση, την αγορά και την απασχόληση.

Η ανάρτηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη

«Η Πολιτική είναι Δράση και όχι αδράνεια. Όταν ορίστηκε υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με αρμοδιότητα τη Ναυτιλία το 2011 αποφάσισα να σπάσω το καμποτάζ. Αυτός ήταν ένας αναχρονιστικός, κομμουνιστικός νόμος που απαγόρευε στην ουσία στα κρουαζιερόπλοια να έρχονται στα λιμάνια της Ελλάδος.

Φώναζαν οι του ΚΚΕ από κάτω από το γραφείο μου, με έβριζαν οι εφημερίδες, τα κανάλια άπαντες αλλά εγώ ανυποχώρητος ήθελα να βγάλω την Ελλάδα από αυτή την άτυπη απομόνωση και την κοροϊδία που είχαμε κάνει στους ξένους με μια δήθεν άρση του καμποτάζ στα χαρτιά που είχε κάνει η προκάτοχος μου κ. Κατσέλη για να τους ξεγελάσει.

Αντιλαμβάνεστε τώρα την υπερηφάνεια μου που ξυπνάω στην Θεσσαλονίκη και βλέπω τα κρουαζιερόπλοια να μπαίνουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δύο δύο και να γεμίζει η πόλη τουρίστες και τα μαγαζιά πελάτες και ο κόσμος να βρίσκει δουλειά. Ναι,  μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στην πολιτική αν θες πολλά!».