Μήνυμα στους γιατρούς που υπεσυνταγογραφούν ότι θα εντοπιστούν και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου έστειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε στον ΑΝΤ1 ότι ο γιατρός στον οποίον υπεβλήθη πρόστιμο 800.000 ευρώ επειδή έγραψε χιλιάδες φάρμακα χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ της μητέρας του είχε παράνομο κέρδος περίπου 400.000 ευρώ. Όπως εξήγησε, «οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ καταλογίζουν το διπλάσιο από το κέρδος που έβγαλε. Άρα για να είναι το πρόστιμο 800.000 ευρώ, το παράνομ κέρδος από τα φάρμακα ήταν 400.000 ευρώ και αυτό είναι μόνο για το 2024. Θα γίνει έλεγχος και για τα προγηούμενα». 

Με αφορμή την αποκάλυψη της υπόθεσης ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στους γιατρούς για το ζήτημα της υπερσυνταγογράφησης: «Μην το κάνετε. Με τα συστήμα σε ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ θα σας πιάσουμε έναν-έναν. Τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν σβήνονται. Δεν πρόκειται να γλιτώσεις κανείς. Παρακαλώ πολύ όσους γιατρούς το κάνουν, να το σταματήσουν» είπε. 

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες που «βλέπουν ότι έχει συμβεεί αυτό στον ΑΜΚΑ τους να το καταγγέλουν στον ΕΟΠΥΥ γιατί με τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή μπορεί στο μελλον να μην τους επιτρέπεται η συνταγογράφηση φαρμάκων επειδή τους έχουν γράψει φάρμακα που δεν χρειάζονται».