Χαριστικές διατάξεις, προς τους εφοπλιστές από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι το νέο νομοσχέδιο φέρνει δυο καλές ρυθμίσεις (αιγιαλός, εθελοντική εισφορά εφοπλιστών) και μία πολύ άσχημη. Έντονη κριτική για το νομοσχέδιο για την Ασιατική Τράπεζα και τον αιγιαλό, τόσο από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, το οποίο συζητείται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι όταν ήρθε σχετική διάταξη στη Βουλή, επί Γιάννη Στουρνάρα για την τακτοποίηση δραστηριοτήτων στη χρήση του αιγιαλού, τότε ξεσηκώθηκε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για το θέμα της εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών, τόνισε ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αφήσει πίσω τις κομμουνιστικές ιαχές των πρώτων ετών και τις συριζαίικες πεποιθήσεις κι έχει μετακινηθεί προς τα δεξιά σε σημείο να χαρίζει λεφτά στους εφοπλιστές κι από τα 140 εκατομμύρια ευρώ, που ζητούσε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για εθελοντική εισφορά, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, η ρύθμιση αυτή, αφορά 40 εκατομμύρια ευρώ.
«Εγώ διαφωνούσα εξαρχής με αυτήν την εισφορά, αλλά χαίρομαι που το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ». «Είχα πει στους εφοπλιστές να μην ανησυχούν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τυχοδιώκτες». «Είστε περήφανοι που τα ψηφίζετε αυτά κ.Γάκη», είπε ο κ.Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κυβερνητικό βουλευτή Δωδεκανήσου, πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών, Δημήτρη Γάκη.
«Είσθε πραγματικοί μάγοι, εδώ ήρθε 40 εκατομμύρια ευρώ η εθελοντική εισφορά… Χαίρομαι θα την ψηφίσω», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι είναι «αρλούμπες» ότι η κυβέρνηση πολεμά το μεγάλο κεφάλαιο «με πρώτο φτωχό τον Πέτρο Κόκκαλη». «Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μούρλια», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Κόντρα Μανιάτη – Παπανάτσιου
Νωρίτερα, υπήρξε αντιπαράθεση και με τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη και την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου.
Μιλώντας η κ. Παπανάτσιου παραδέχτηκε ότι κάποιες ρυθμίσεις για την ψηφιακή πλατφόρμα και τον αιγιαλό είχαν ξεκινήσει επί Μανιάτη, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι βουλευτές Εύη Καρακώστα κι ο Δημήτρης Γάκης υποστήριξαν ότι τα προβλήματα, που κληρονόμησε η κυβέρνηση είναι πολλά και αφορούν στη δόμηση, που πρώτα γινόταν και μετά έβγαινε σχέδιο πόλης.