Μία ακόμη ρύθμιση που θα ωφελήσει χιλιάδες Άτομα με Αναπηρία και διορθώνει μία αδικία πολλών ετών, προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ετοιμάζεται σχέδιο νόμου, στο οποίο θα προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι αναπηρικής σύνταξης θα μπορούν να εργάζονται, χωρίς να περικόπτεται η σύνταξη τους. Το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα, προβλέπει περικοπή ή και διακοπή της αναπηρικής σύνταξης για όσους εργάζονται, ανάλογα με το εισόδημα της εργασίας τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τα ΑμεΑ είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας και θα πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνική τους ένταξη καθώς και το εισόδημά τους.

Μέτρα με κοινωνικό πρόσημο

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2023 τα αναπηρικά επιδόματα αυξήθηκαν κατά 8% ενώ η κυβέρνηση πρόκειται να λάβει μία σειρά από νέα μέτρα στήριξης των πολιτών, τα οποία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ, όπως νέα αύξηση των συντάξεων από το νέο έτος, χορήγηση επιδόματος προσωπικής διαφοράς και κατάργηση της παρακράτησης σύνταξης, για όσους συνταξιούχους εργάζονται.