Σημαντική στροφή στην «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια φαίνεται να κάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, οι ΑΠΕ κατέγραψαν νέο ιστορικό υψηλό τον Μάιο του 2023, συμμετέχοντας κατά 48% -σχεδόν κατά το ήμισυ- στο ενεργειακό μείγμα, ενώ η παραγωγή από λιγνίτη ήταν μόλις 5%, όπως προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία του ΑΔΜΗΕ.

Συνολικά για 21 ώρες μέσα στον περασμένο μήνα, η Ελλάδα έτρεχε με ΑΠΕ σε ποσοστά που ξεπερνούσαν το 90%, και μάλιστα για δύο συνεχόμενες μέρες (6 και 7/5) η «πράσινη» ηλεκτροπαραγωγή υπερκάλυψε (>100%) τη συνολική ζήτηση για 7 ώρες.

Tweet για την «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια έκανε ο Άκης Σκέρτσος, εκφράζοντας την ανυπομονησία να συνεχιστεί η προσπάθεια για καλύτερο περιβάλλον με 80% ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές μέχρι το 2027. Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος έγραψε: «Τον Μάιο το 54% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώσαμε προήλθε από ήλιο, αέρα και νερό. Η Ελλάδα είναι η 7η χώρα στον κόσμο στην αξιοποίηση ΑΠΕ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για καλύτερο περιβάλλον με 80% ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ έως το 2027».