Αδιόρθωτη παραμένει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς χαρακτήρισε «παράσημο» τη λέξη «λιάζονται» που είχε χρησιμοποιήσει ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς προέκυψε αυτή η λέξη, είπε ότι έγινε σε τηλεοπτική συνέντευξη όπου «υπήρχε αγωνία να με ρωτάνε ενώ ήμουν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, τι θέλουν αυτοί στην πλατεία Ομονοίας χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Εγώ θεώρησα τόσο παράλογη την ερώτηση και απάντησα "λιάζονται"».

Κατά την ίδια, δηλαδή, παράλογη ήταν η ερώτηση και όχι η δική της απάντηση. Μάλιστα, σύμφωνα με την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φράση αυτήν «απέδειξα πόσο ανθρωποκεντρική είναι η προσέγγισή μας και ρατσιστική η προσέγγιση που επικρίνει τη στάση μας αυτήν». «Εγώ αυτό που έκανα ήταν να πω ότι οι άνθρωποι που είναι στη χώρα έχουν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο και στον ήλιο και το είπα με εύστοχο τρόπο με το "λιάζονται"», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Εύλογη ήταν η αντίδραση του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στο πλατό της ΕΡΤ, ο οποίος παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φόρτωσε» στην Ελλάδα την Ειδομένη και 1 εκατομμύριο μετανάστες. «Τι πάθανε; Θεωρώ ότι είναι παράσημο το "λιάζονται"», απάντησε ατάραχα η Τασία Χριστοδουλοπούλου, επιχειρώντας μάλιστα να προσάψει ρατσισμό στο κυβερνών κόμμα. «Υπάρχει ένας ρατσισμός και προσπαθεί η ΝΔ να τον υποδαυλίσει και να τον εκφράσει», ισχυρίστηκε.