«Άδειασμα» Πολάκη σημαίνει «άδειασμα» Τσίπρα

119
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Και όμως μπορεί να ακούγεται σουρεάλ, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας πρόλαβε να πεταχθεί Μεγάλη Εβδομάδα στη Κίνα- κι ενώ είχε προηγηθεί η «μεγάλη» ανοησία του γιατρού(Πολάκη) την οποία προθύμως υιοθέτησε- και να προλάβει να κάνει Ανάσταση στη Κρήτη.

Του Χάρη Παυλίδη

Ακούγεται ότι πριν αναχωρήσει για το Πεκίνο, τηλεφώνησε στο γιατρό και του είπε: «Το παράκανες»! Μόνο που παρέλειψαν να μας πουν από το Μαξίμου όσοι έκαναν τη σχετική διαρροή, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τιμωρία τον Παύλο Πολάκη να γράψει 100 φορές «δεν είμαι Πεκινουά».

Κατά μια άλλη πληροφορία, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στο γιατρό και του είπε: «Αν η μισή μου καρδιά, βρίσκεται, γιατρέ εδώ πέρα η άλλη μισή στη Κίνα βρίσκεται». Δεν μάθαμε αν τον ενημέρωσε ότι ήταν στις προθέσεις του να κατέβει μαζί με τη στρατιά προς το κίτρινο ποτάμι, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Δεν ήταν απαραίτητο να πάει στη Κίνα προκειμένου να μάθουμε ότι ο κιτρινισμός επί των ημερών του είναι άνω ποταμών. Όπερ μεθερμηνευόμενο εστίν, ο λαϊκισμός και η «κιτρινίλα» είναι έννοιες συνυφασμένες με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το γιατρό.

Εν ολίγοις και μετά το θόρυβο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του γιατρού, αλλά και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας του πρόσφερε πλήρη κάλυψη και προστασία, δημιούργησαν αλγεινή εντύπωση στη Κουμουνδούρου. Προφανώς δεν έβαλαν μεσίστια τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αποκλείεται κάποιοι να του συνέστησαν να αφήσει τη μισή του καρδία στην Ελλάδα και να πάει στη Κίνα. Εκεί, ως θαυμαστής του Μάο, σκέφθηκαν ότι θα βρει έναν τρόπο να… «εκπολιτίσει» το γιατρό πριν την προγραμματισμένη συζήτηση στη βουλή για την πρόταση μομφής.

Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία θα κρατήσει «ζεστή» την υπόθεση μέχρι τις εκλογές, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Αλέξη Τσίπρα να μεταφέρει στις πλάτες του τον Πολάκη. Έκανε το λάθος, ή για την ακρίβεια έπεσε στην παγίδα του Μητσοτάκη να τον στηρίξει, αλλά όσο κι αν ο «Πολακισμός» είναι δικό του δημιούργημα, εν τούτοις έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να φθάσει στις κάλπες με το θέμα ανοιχτό. Γι αυτό και θα φροντίσει να διορθώσει το στρατηγικό του λάθος το προσεχές διάστημα μ’ ένα δεύτερο στρατηγικό λάθος. Γιατί «άδειασμα» του Πολάκη σημαίνει «άδειασμα» του Αλέξη Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση ο Μητσοτάκης υποχρέωσε σε στρατηγικό λάθος τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα τον οδηγεί και σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν του αφήνει τα περιθώρια ελιγμών τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, παρά μόνο να προσπαθήσει να πείσει το γιατρό λέγοντας του, με μουσική υπόκρουση φυσικά:

«Κι ύστερα, δέκα χρόνια, γιατρέ,
που τίποτα δεν έχω μες τα χέρια μου
να δώσω στο φτωχό λαό μου,
τίποτα πάρεξ ένα μήλο
Ένα κόκκινο μήλο
Την καρδιά μου»