Τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε τον Απρίλιο η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. «Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται αλλά τα μέτρα μας αποδίδουν καρπούς» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο γενικό πληθωρισμό η Ελλάδα παραμένει πέμπτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ανά χώρα είναι ο εξής:
Κύπρος 6,2% από 6,1%
Ελλάδα 11,2% από 14,1%
Μάλτα 11,7% από 13,3%
Ιταλία 12,2% από 13,3%
Λουξεμβούργο 12,7% από 13,5%
Ισπανία 12,8% από 16,5%
Ιρλανδία 13% από 13,3%
Δανία 13% από 16,1%
Αυστρία 13,1% από 14,6%
Φινλανδία 14,9% από 17,7%
Ευρωζώνη 15,1% από 17,9%
Πορτογαλία 15,5% από 20%
Γαλλία 15,9% από 17,2%
Ολλανδία 16% από 18,4%
Σλοβενία 16% από 19,8%
Κροατία 16,1% από 18,3%
Ευρωπαϊκή Ενωση 16,6% από 19,6%
Βουλγαρία 17,1% από 22,2%
Βέλγιο 17,5% από 20,7%
Γερμανία 18% από 22,9%
Τσεχία 18% από 24,6%
Σουηδία 18,3% από 21%
Ρουμανία 20,1% από 22,2%
Λετονία 20,1% από 24,3%
Πολωνία 20,6% από 25,1%
Λιθουανία 21,1% από 27,5%
Εσθονία 23,8% από 25,5%
Σλοβακία 26,1% από 29,1%
Ουγγαρία 38,5% από 45,1%
«Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται αλλά τα μέτρα μας αποδίδουν καρπούς και μόνον όσοι έχουν πολιτικό συμφέρον δεν το αναγνωρίζουν» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.