Τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε τον Απρίλιο η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. «Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται αλλά τα μέτρα μας αποδίδουν καρπούς» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στο γενικό πληθωρισμό η Ελλάδα παραμένει πέμπτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ανά χώρα είναι ο εξής:

Κύπρος 6,2% από 6,1%

Ελλάδα 11,2% από 14,1%

Μάλτα 11,7% από 13,3%

Ιταλία 12,2% από 13,3%

Λουξεμβούργο 12,7% από 13,5%

Ισπανία 12,8% από 16,5%

Ιρλανδία 13% από 13,3%

Δανία 13% από 16,1%

Αυστρία 13,1% από 14,6%

Φινλανδία 14,9% από 17,7%

Ευρωζώνη 15,1% από 17,9%

Πορτογαλία 15,5% από 20%

Γαλλία 15,9% από 17,2%

Ολλανδία 16% από 18,4%

Σλοβενία 16% από 19,8%

Κροατία 16,1% από 18,3%

Ευρωπαϊκή Ενωση 16,6% από 19,6%

Βουλγαρία 17,1% από 22,2%

Βέλγιο 17,5% από 20,7%

Γερμανία 18% από 22,9%

Τσεχία 18% από 24,6%

Σουηδία 18,3% από 21%

Ρουμανία 20,1% από 22,2%

Λετονία 20,1% από 24,3%

Πολωνία 20,6% από 25,1%

Λιθουανία 21,1% από 27,5%

Εσθονία 23,8% από 25,5%

Σλοβακία 26,1% από 29,1%

Ουγγαρία 38,5% από 45,1%

«Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται αλλά τα μέτρα μας αποδίδουν καρπούς και μόνον όσοι έχουν πολιτικό συμφέρον δεν το αναγνωρίζουν» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.