ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις

by news

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2019. Αυτό σημαίνει πως όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη διαπιστώσει ότι υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις στην αρχική δήλωση που έχουν υποβάλει στο Taxisnet μπορούν να τα διορθώσουν.

Πρακτικά με τις τροποποιητικές δηλώσεις που θα υποβληθούν έως και τις 29 Ιουλίου επανακαθορίζονται οι φορολογικές οφειλές, ως αρχικές. Ειδικότερα, αν ο φορολογούμενος υποβάλει την τροποποιητική φορολογική δήλωση εντός της προθεσμίας υποβολής της αρχικής φορολογικής δήλωσης, τότε και η τροποποιητική φορολογική δήλωση επέχει θέση αρχικής δήλωσης και θεωρείται ότι και οι δύο, αρχική και τροποποιητική, έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα. Ο άμεσος προσδιορισμός φόρου που προκύπτει από την τροποποιητική δήλωση υποκαθιστά τον αρχικό άμεσο προσδιορισμό φόρου.

Με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης εμπρόθεσμα ο φορολογούμενος αποφεύγει πρόστιμα, που ξεκινούν από 100 και φθάνουν έως και 500 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ στην σελίδα της ΑΑΔΕ για τη διαδικασία της τροποποίησης.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα