Α’ Αθηνών: Ποιoς βουλευτής είναι κυρίαρχος στο Twitter

by MANIFESTO

Έχουν ήδη λάβει χιλιάδες ψήφους πολιτών και έχουν εκλεγεί στην Α’ Αθηνών. Έχει, όμως, ενδιαφέρον από πολλές απόψεις να δούμε την…απόδοση των βουλευτών της στα social media. Η ανάλυση που ακολουθεί έγινε με βάσει τα profiles των βουλευτών όλων των κομμάτων της Α’ Αθηνών τους τελευταίους 3 μήνες και αφορά τους έξι πρώτους.

του Παύλου Παυλίδη

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει τους περισσότερους followers (67k) και ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (50k) και ο Θάνος Πλεύρης (40k). Ο  Κωνσταντίνος Μπογδάνος “τουιτάρει” πιο συχνά από όλους με 715 tweets το τελευταίο τρίμηνο. Ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας με 386 tweets και ο Θάνος Πλεύρης με 81 tweets.

Τα περισσότερα likes στα tweets του τα έχει συγκεντρώσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με τον αριθμό να ξεπερνάει τις 103.000,  στη δεύτερη θέση  ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας με 27.000,  ενώ τρίτος ο Θάνος Πλεύρης με 8.300. Την τετράδα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει ο Άγγελος Συρίγος με 3.200.

Πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συγκεντρώνει 2.400 likes σε μικρό αριθμό tweets, μόλις 7. Δηλαδή 343 likes κατά μέσο όρο ανά tweet.  Αρκετά κοντά ο Άγγελος Συρίγος  με 3.200 likes μόλις σε 16 tweets. Δηλαδή, περίπου 249 likes κατά μέσο όρο ανά tweet, που σημαίνει πως αν οι αναρτήσεις τους ήταν συχνότερες  οι επιδόσεις τους σε likes θα ήταν πολλαπλάσιες.

Όσον αφορά στα tweets με φωτογραφία, το δημοφιλέστερο tweet το έχει κάνει ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ το top 5 συμπληρώνεται με 4 tweets του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Τα top 5 tweets χωρίς φωτογραφία είναι πάλι υπόθεση των δύο, πάλι με 4 από τα 5 να είναι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Τέλος μετά από αυτήν την επιφανειακή ανάλυση είναι εμφανές ότι, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κυριαρχεί στο Twitter χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να απειληθεί από τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα