Ένοπλοι κακοποιοί στο Μεξικό σκότωσαν δικαστή έπειτα από εισβολή που πραγματοποίησαν σε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να απελευθερώσουν κρατούμενο, ο οποίος όμως σκοτώθηκε λίγο αργότερα, όπως και δύο από τους δράστες.

Τα μέλη της ομάδας εισέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Σελάγια, στην Πολιτεία Γουαναχουάτο, όπου μαίνεται η δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Φθάνοντας με τρία αυτοκίνητα, οι ένοπλοι που μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς, κατάφεραν να ξεγελάσουν τη φρουρά και να μπουν στο τμήμα.

Στόχος της επιχείρησης ήταν να αποδράσει ένας κρατούμενος ονόματι Αρμάντο Ν., ο οποίος είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τον δικαστή και έναν κρατούμενο πριν τραπούν σε φυγή μαζί με τον έγκλειστο που ήθελαν να απελευθερώσουν.

Σε ανταλλαγές πυρών με αστυνομικούς και στρατιωτικούς αργότερα σε κοντινή κοινότητα όμως, σκοτώθηκαν δύο μέλη της ομάδας των ενόπλων, ανάμεσά τους ο κρατούμενος που είχε μόλις αποδράσει, διευκρίνισε η τοπική κυβέρνηση, ενώ έγιναν και συλλήψεις.