Αγωνία για τη σχέση της Κατερίνας της Μονμάρτρης με τη Ραχήλ της Παλλήνης!

71

Ρεσιτάλ έδωσαν δύο γνωστές, εκρηκτικές, κυρίες της πολιτικής ζωής της χώρας με αφορμή την επίσκεψη της μίας στο γραφείο της άλλης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ραχήλ Μακρή, ως υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης, πέρασε το κατώφλι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να συναντηθεί με την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα! Τα είπαν μια χαρά και μάλιστα μετά η κα Παπακώστα εξέδωσε και δελτίο τύπου στο οποίο αναφερόταν στην επίσκεψη καθώς και στο ότι συζήτησαν το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή (τον Δήμο Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας). Συμπληρώθηκε μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση ότι η υφυπουργός « θα στηρίξει την προσπάθεια που κάνει η κ. Μακρή και ειδικά στο κομμάτι της ασφάλειας, επισημαίνοντας την ορθότητα των παρατηρήσεών της, ενώ θα εξεταστεί σοβαρά το θέμα της 24ωρης φύλαξης με περιπολικό στην περιοχή της Παλλήνης, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι και οι συνθήκες ασφάλειας των κατοίκων οι οποίοι, σύμφωνα με την Υφυπουργό, δικαίως αισθάνονται ότι χρήζει περαιτέρω βελτίωσης η Ασφάλεια με στόχο να υπάρξουν βήματα καλυτέρευσης της καθημερινότητάς τους».

Ικανοποιημένες και οι δύο αλληλοασπάστηκαν και συνέχισαν με τις υπόλοιπες ασχολίες τους. Όμως η συνάντηση αυτή… ερέθισε κάποιους οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν λόγο για στήριξη της κας Παπακώστα στην κα Μακρή ως υποψήφιας δημάρχου. Με άλλα λόγια, υποστήριξαν ότι η υφυπουργός και πρόεδρος της Ν.Ε.Ο. (Νέας Ελληνικής Ορμής), έδωσε χρίσμα στη Ρέϊτσελ όπως την αποκαλούν οι φίλοι της.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης η κα Μακρή είδε τα σχετικά δημοσιεύματα και γύρω στα μεσάνυχτα με ανάρτησή της στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, άστραψε και βρόντηξε: «Τελικά ησυχία δεν έχουν τα βρώμικα ΜΜΕ τους. Τις θεσμικές επισκέψεις σε υπουργό για την ασφάλεια του Δήμου την βάφτισαν με τίτλους χρίσματα και στήριξη. Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω το παραμύθι που στήσατε και αρνηθήκατε να παίξετε το επίσημο δελτίο τύπου του υπουργείου που είναι και η μόνη αλήθεια. Δεν είχα ποτέ χρίσματα, ούτε στηρίξεις. Δεν συνηθίζω να στηρίζομαι. Θα υπερασπίζομαι όμως ως Δήμαρχος με νύχια και δόντια τους Δημότες του Δήμου Παλλήνης και θα διεκδικώ συνεχώς για να βγάλω τον δήμο από το τέλμα και να τον οδηγήσω στο επίπεδο ζωής των προηγμένων πόλεων τις Ευρώπης. Με τις υγείες σας», έγραψε!

Οι φίλοι της τρελάθηκαν και άρχισαν να της στέλνουν μηνύματα με μπράβο και ζήτω. Όλα αυτά μέχρι που ξημέρωσε η Παρασκευή. Γιατί τότε ήρθε η ανακοίνωση της Ν.Ε.Ο. της κας Παπακώστα η οποία αφού συγκάλεσε και τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματός της αποφάσισε, σύσσωμο το κόμμα, «να στηρίξει την υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού Ραχήλ Μακρή για τη Δημαρχία Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης».

Μάλιστα έπλεξε και το εγκώμιο στην κα Μακρή αφού συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «με συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο, επί μία τριετία, υπέρ των πολιτών, χωρίς παρωπίδες και ιδεολογικούς διαχωρισμούς, το όραμα και οι προγραμματικές θέσεις της Ραχήλ Μακρή και του συνδυασμού “Άλλη Πόλη”, υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση της κας Μακρή στην ανακοίνωση αυτή της κας Παπακώστα και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ενδεχόμενες ραγδαίες εξελίξεις στη σχέση των δύο κυριών.

Η κα Κατερίνα πάντως απέδειξε με την κίνησή της αυτή ότι αποκτά πλέον… ουσιαστική παρέμβαση και στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας αφού έχουν προηγηθεί οι στηρίξεις της στον κ. Ορφανό στη Θεσσαλονίκη, στον κ. Βουλγαράκη στην Αθήνα και στον κ. Λουκά, ο οποίος στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Λαύριο!

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr