Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στα Δωδεκάνησα, τα Ψαρά και τη Λήμνο επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων και τον ερχομό του νέου έτους, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, αντάλλαξε ευχές στη Ρόδο με τον διοικητή και το προσωπικό της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας, του Ναυτικού Σταθμού, καθώς και με τα πληρώματα ετοιμότητας των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας που σταθμεύουν στο νησί, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, αντιστράτηγου Δημητρίου Χούπη.

Επίσης, αντάλλαξε ευχές στην Ψέριμο και την Καλόλιμνο με το προσωπικό των επιτηρητικών φυλακίων τους, στο Φαρμακονήσι με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου και του σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής που ναυλοχούσε στο νησί και στο Αγαθονήσι με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου καθώς και με τον κυβερνήτη, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα της κανονιοφόρου «Μαχητής».

Τέλος, αντάλλαξε ευχές στα Ψαρά με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου και στη Λήμνο με τον διοικητή και τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών READINESS και του ελικοπτέρου Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε τον επαγγελματισμό, το υψηλό ηθικό και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει καθημερινά στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής του και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο.

Επίσης, αναφέρθηκε στο ισχυρό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλο το εύρος της παραμεθορίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα και την πεποίθησή του ότι είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν επιτυχώς όλες τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τη νέα χρονιά.