269 αλλοδαποί απομακρύνθηκαν από τα δύο υπό κατάληψη κτίρια στην Αχαρνών (Βίντεο)

32

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής οδηγήθηκαν, για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 269 αλλοδαποί – μεταξύ αυτών 98 παιδιά – που απομακρύνθηκαν από τα δύο κτίρια στην οδό Αχαρνών, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η επιχείρηση εκκένωσης του «Τοσίτσειου Σχολείου», στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ κι ακόμη ενός κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, ολοκληρώθηκε ομαλά.

Εντός του κτιρίου, στην Αχαρνών 22, βρέθηκαν 90 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι. Ένας από τους άνδρες συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτιρίου, στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ, βρέθηκαν 179 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι. Κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν, εάν είναι λειτουργικά ή replica, καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προχωρούν στον καθαρισμό των κτιρίων και τα ασφαλίζουν. Ο δήμος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και συμβάλλει στον καθαρισμό και την ασφάλιση αυτών των κτιρίων, με δικά του συνεργεία.

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr