25η Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνου και πτήσεις μαχητικών

38

Στην έρημη από κόσμο Αθήνα, χωρίς στρατιωτική παρέλαση, αλλά με κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Η πανδημία του κορωνοϊού τροποποίησε το φετινό εορτασμό.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιήθηκε διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό οι πολιτικοί αρχηγοί κράτησαν μεταξύ τους απόσταση ασφάλειας.

Πολίτες με τα παιδιά τους δεν υπήρχαν στο αντικριστό πεζοδρόμιο και η μπάντα αποτελείτο από μόλις δέκα άτομα.

Αλλά και η στρατιωτική παρουσία είχε διαφορετικό χαρακτήρα φέτος: μόνον από αέρος, ενώ δεν υπήρχαν ούτε και τα αγήματα απόδοσης τιμών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στα 4,5 λεπτά παραμονής της στον Άγνωστο Στρατιώτη, αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους, στην πιο ουσιαστική ευχή που μπορεί να δώσει κανείς τις ημέρες αυτές…

Μετά την αποχώρηση της Προέδρου, ακολούθησαν σύντομοι διάλογοι, ανά δύο και πάλι από απόσταση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Τασούλα, του Αλέξη Τσίπρα, της Φώφης Γεννηματά και του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr