“Το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, είναι ένα συνέδριο στο οποίο ανοίγονται οι μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και του αύριο” δήλωσε στο tomanifesto.gr ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Σημείωσε πως το Συνέδριο δεν θυμίζει τα κλασικά συνέδρια των κομμάτων καθώς υπάρχουν ομιλητές “που δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε στα συνέδρια, έχουμε θεματικές ενότητες που δεν είναι οι συνηθισμένες σε συνέδρια. Δεν είναι ένα συνέδριο απολογισμού του κυβερνητικού έργου, -που θα μπορούσε να είναι-, δεν είναι ένα συνέδριο που ήρθαμε να πανηγυρίσουμε πόσο καλά πήγαμε στις εκλογές, είναι ένα συνέδριο που μιλάμε για το λαϊκισμό”.

Σημείωσε πως “η ΝΔ συμβολίζει τη νίκη έναντι του λαϊκισμού, συμβολίζει το πώς καταφέραμε να ξεφύγουμε από τα δίκτυα του λαϊκισμού όταν η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που μπήκε σε αυτά τα δίχτυα”.

Ταυτόχρονα τόνισε πως στο 13ο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος τίθενται ζητήματα που αφορούν στην πράσινη ανάπτυξη και στην κλιματική αλλαγή. “Μιλάμε όχι μόνο στη θεωρία αλλά βάζοντας στην πράξη τα θέματα αυτά και στην ίδια τη διαδικασία του συνεδρίου. Μειώσαμε για παράδειγμα κατά το ελάχιστο την κατανάλωση πλαστικού” είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης πως τίθενται στο διάλογο του Συνεδρίου οι προκλήσεις του σήμερα και του αύριο, το θέμα της ψηφιακής διακυβέρνησης, της ψηφιοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας και τόνισε ότι όλες οι εργασίες του είναι ηλεκτρονικές.

Κατέληξε λέγοντας πως “για ακόμη μια φορά η ΝΔ αποδεικνύει πως είναι κόμμα ανοιχτό και σύγχρονο αλλά και το κόμμα που κοιτάζει το αύριο και φεύγει από τις ιδεοληψίες το οποίο σταθερά από την μεταπολίτευση και μετά είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας”.