Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Μαΐου του 2010 όταν κατά τη διάρκεια «αντιμνημονιακού» συλλαλητηρίου, το κτήριο της Marfin στην οδό Σταδίου δέχθηκε επίθεση με βροχή από μολότοφ και τυλίχθηκε στις φλόγες. Εκείνη την ώρα περίπου 25-30 εργαζόμενοι βρίσκονταν παγιδευμένοι στο κτήριο της τράπεζας που αποτελούσε κόκκινο πανί για τους κουκουλοφόρους.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε από αυτούς διέσωσε η πυροσβεστική.
Ωστόσο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: Η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια, ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσακάλης και η 32χρονη έγκυος στο πρώτο της παιδί Αγγελική Παπαθανασοπούλου.

Η 35χρονη Παρασκευή εντοπίστηκε από την Πυροσβεστικήστον δεύτερο όροφο του κτηρίου, η 32χρονη Αγγελική, η οποία ήταν έγκυος βρέθηκε κοντά στην μπαλκονόπορτα και ο 36χρονος Επαμεινώνδας εντοπίστηκε στις σκάλες μεταξύ του πρώτου και δεύτερου ορόφου.

Σύμφωνα με γνωμάτευση του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη «ο καπνός και τα τοξικά αέρια από την καύση των πλαστικών και χαρτικών τους σκότωσαν σχεδόν αμέσως. Απώλεσαν τις αισθήσεις τους και λίγο μετά πέθαναν». Όταν βρέθηκαν είχαν τα στόματά τους ανοιχτά και τα πρόσωπά τους ήταν μαύρα από τον καπνό. Φαίνεται πως είχαν προσπαθήσει να βγουν από το εσωτερικό του κτηρίου από την πόρτα της ταράτσας, η οποία όμως δεν άνοιγε.