Σήμερα δημοσιεύτηκε η πρώτη δημοσκόπηση μετά το 2012, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει μονοψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, πέφτοντας στην τρίτη θέση και παλεύοντας με το ΚΚΕ για την τέταρτη. Αυτην τη δημοσκοπική καθίζηση κλήθηκε να σχολιάσει ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα σκληρός με τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ δεν παρέλειψε να αναζητήσει ευθύνες και από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι το μονοψήφιο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της GPO αποτυπώνει αφενός την γενικότερη κρίση της αριστεράς στην χώρα αλλά και ειδικότερα την φθίνουσα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που κορυφώνεται με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο ξεκίνησε από το 2019, ρίχνοντας τα πρώτα καρφιά του κατά του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Στέφανος Κασσελάκης μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα δίχως πολιτική ταυτότητα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και τόνισε ότι η θολή φυσιογνωμία ουσιαστικά είναι αυτή απομάκρυνε τον ίδιο αλλά και το σύνολο της κοινωνίας από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι η αποξένωση του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε από το 2019, επί εποχής Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρει πολύ συγκεκριμένες ευθύνες για την έλλειψη αυτοκριτικής μετά την απώλεια της εξουσίας ενώ πολλές φορές το κόμμα εξέπεμπε αντιφατικές και λαικίστικες απόψεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Εγώ από το πεδίο κριτικής δεν βγάζω κανέναν. Και προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του κόμματος και αυτός είναι μέσα στο πεδίο κριτικής με τις ευθύνες που του αναλογούν. Θα έλεγα ότι ένα από τα μεγάλα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2019 είναι ότι δεν κάθισε κάτω να κουβεντιάσει αυτοκριτικά για την προηγούμενη πορεία. Αντίθετα διάλεξε μία θολή προσέγγιση, απαξιωτική θα έλεγα που παραμέρισε τις καλές στιγμές και υιοθέτησε διαιρετικές καταστάσεις, χωρίς πολιτικό έργο. Τεχνητές διαιρέσεις, οι οποίες οδήγησαν να χάσουμε έναν βηματισμό πειστικό, αντιπολιτευτικό έναντι της ΝΔ. (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2019 ήταν ένας τόπος χωρίς προγραμματικές θέσεις, χωρίς σαφείς θέσεις, αντιφατικός που φλέρταρε πολλές φορές με τον λαϊκισμό, που στην προσπάθειά του να τα πει όλα, δεν έλεγε τίποτα. (..). Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απωλέσει τη συλλογική πολιτική συζήτηση, πράγμα που δεν διευκόλυνε πολιτικές ενστάσεις ή διαφορετικές προσεγγίσεις που ίσως βελτίωναν την εικόνα του. Ήταν και αυτό θεωρώ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τα έβλεπε η ηγετική ομάδα μετά το 2019»

Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις της Νέας Αριστεράς, στην οποία συμμετέχει πλέον και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι είναι υπερβολικά νωρίς για να βγουν συμπεράσματα και ότι στην πορεία θα φανούν οι θέσεις του νέου πολιτικού σχηματισμού τόσο θεσμικά στην βουλή, όσο και η οργάνωσή του στην κοινωνία. Δεν φάνηκε αρνητικός σε μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί αφενός η ιδεολογική τοποθέτηση του νέου πολιτικού σχηματισμού, η αυτόνομη πορεία του και έπειτα η όποια συζήτηση σε πολιτική βάση.