Για μια διαδικασία εκλογής προέδρου που δεν ενδιέφερε κανέναν καθώς όλοι πίστευαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έμενε αρχηγός για πάντα μίλησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ -και ένας από τους πρώτους που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου- Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός  έχει ευθύνες για την καθίζηση του κόμματος.

Μιλώντας στο Action 24 για τις εξελίξεις στο πρώην κόμμα του και τη διαδικασία εκλογής προέδρου, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «εμείς είχαμε προειδοποιήσει για τη διαδικασία, που καταργούσε την έννοια της δημοκρατικής συγκρότησης. Τότε η απάντηση ήταν ας μπάζει λίγο η διαδικασία, θα έχουμε για πάντα αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αναδείχθηκε πρόεδρος από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει μερίδιο ευθύνης για την πορεία του κόμματος. «Δεν έπρεπε να αφήσει να χρησιμοποιηθεί το όνομα του από τους υποψήφιους προέδρους» εξήγησε.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «είμαστε σε συζητήσεις με την ομάδα Αχτσιόγλου για κοινή πορεία».