Το σκηνικό έντασης που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τις καταγγελίες και τις συνθήκες θανάτου του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος για την απώλεια του πατέρα του. Ο υπουργός Υγείας έχει διατάξει ΕΔΕ για τις καταγγελίες. Τονίζουμε την αμέριστη στήριξή μας στους γιατρούς και συνολικά το προσωπικό του ΕΣΥ στον καθημερινό αγώνα που δίνουν».

Εν τω μεταξύ, τη δική του απάντηση δίνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου στσά όσα είπε η οικογένεια του βουλευτή ότι αποδέχτηκε χρηματικό ποσό ύψους 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Ο ίδιος αρνείται αυτή την κατηγορία και με ανακοίνωση των δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για «εξωφρενικό ψεύδος». «Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς», τονίζει.

«Πήρε φακελάκι ο γιατρός», υποστήριξε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Χθες, μιλώντας για τους γιατρούς αλλά και για τις συνθήκες νοσηλείας του στο «Αττικόν» νοσοκομείο η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου ξέσπασε, σημειώνοντας μάλιστα πως είχε δώσει σε γιατρό, χρηματικό ποσό.

«Το πολύ άσχημο ήταν ότι του έκαναν την εγχείρηση στο κρεβάτι και δίπλα ήταν άρρωστος. Μπήκε ο γιατρός μέσα και μου λέει θα του κάνω τώρα την εγχείρηση και του είπα «άρα θα φύγετε», μου απάντησε «όχι εδώ». Μετά από 20 λεπτά μου είπαν μπείτε μέσα, είναι καλά. Ήταν το πόδι του μέσα στο αίμα, δεν υπήρχαν σεντόνια. Βίωσα πολύ άσχημες καταστάσεις» ανέφερε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου, μιλώντας στον Alpha.

Ενώ πρόσθεσε: «Χάσαμε δέκα μέρες που θα μπορούσε να ζει αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος. Δεν πρέπει να βάζουν ταμπέλες σε καθηγητές, όταν μπαίνει μέσα ο καθηγητής και σφυρίζει».

Αναφερόμενη στο φακελάκι που φέρεται να έδωσε, η ίδια ανέφερε πως «ο γιατρός το πήρε ευχαρίστως. Το πήρε για να καλυτερεύσει την ζωή του άντρα μου και το αποτέλεσμα ήταν ότι τον πέθανε. Σας τα είπα όπως είναι τα πράγματα. Εγώ ήμουν δίπλα στον άντρα μου. Έπρεπε να πάει σε Μονάδα Υψηλής Φροντίδας».

Τι αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι υγειονομικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας δίνουν με αυταπάρνηση μάχη για τους ασθενείς σε αντίξοες συνθήκες.