Όπως είναι γνωστό, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, προκειμένου να μιλήσει με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Προφανώς και οι μειονοτικοί Έλληνες της Αλβανίας, πρέπει να πάρουν μια «δόση» αδιαμεσολάβητου παραμυθιού, από τον Στέφανο Κασσελάκη. Το ερώτημα όμως είναι το τι ακριβώς θα τους πει; Ακόμη και σήμερα, που ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται εκεί, βουλευτές και σύμβουλοί του έχουν βαλθεί να βγάλουν «Ακροδεξιά» επιλογή, την υποψηφιότητα του εκλεγμένου Δημάρχου -και παρανόμως φυλακισμένου-, Φρέντι Μπελέρη, με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Τι είπε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Συγκεκριμένα, νωρίτερα το πρωί, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος είναι σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη, είπε στον ΣΚΑΙ ότι «όσοι είμαστε πολιτισμικά προοδευτικοί, έχουμε χρέος να αντιταχθούμε όχι μόνο στα άκρα και τις ακρότητες, αλλά και να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε προσκλητήριο δημοκρατικής συσπείρωσης, δημιουργεί ένα κοινωνικό κίνημα», με τον δημοσιογράφο να του απαντά ότι «και ο Μητσοτάκης το κάνει και ο Κασσελάκης το κάνει και ο Ανδρουλάκης το κάνει αυτό που λέτε». Σε αυτή την απάντηση, θέλοντας να καταδείξει ότι αυτό δεν ισχύει, ο κύριος Σπηλιωτόπουλος είπε «αν τα πράγματα ήταν έτσι, το ψηφοδέλτιο του κυρίου Μητσοτάκη, θα φιλοξενούσε τον κύριο Μπελέρη;», εκχωρώντας ουσιαστικά την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, στην Ακροδεξιά! Αλλά δεν ήταν ο μόνος.

Τι είπε ο Γιώργος Καραμέρος

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος σε πάνελ του OPEN, είπε αναφορικά με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προσπαθεί -για να ανακόψει την Ακροδεξιά-, να της μοιάσει και την κάνει να φαίνεται φιλική. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα», για να προσθέσει ότι δεν μπορεί η ΝΔ να θυμάται τα εθνικά θέματα όταν πλησιάζουν οι εκλογές και να τα εργαλειοποιεί, καθώς και να βάζει «κάτω από το κρίσιμο χαλί των εθνικών θεμάτων», τα ζητήματα της καθημερινότητας, για να προσθέσει ότι «αυτό έχει κόστος. Το κόστος το έχει η πίεση που ασκείται και θα ασκηθεί στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας, έχει κόστος όμως γιατί όλη αυτή η πρακτική, στο τέλος της ημέρας, στέλνει τον κόσμο πιο ακροδεξιά».

Τι θα πει τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης;

Το μεγάλο ερώτημα είναι ακριβώς αυτό: τι θα πει στα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν συνειδητά κι επί σκοπώ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δηλητηριάσει ως «Ακροδεξιά» την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, δηλαδή του ανθρώπου που εξέλεξαν για δήμαρχο και που παρανόμως φυλακίστηκε από τις αλβανικές αρχές; Χρειάζεται απύθμενο θράσος, για να μπορέσει κάποιος να πάει στα μειονοτικά χωριά στην Αλβανία, προκειμένου να κάνει τα «αδιαμεσολάβητα» παπατζιλίκια του, την ίδια ώρα που οργανωμένα και συντεταγμένα το κόμμα του οποίου ηγείται, διαπράττει δολοφονία χαρακτήρα, του de facto δημοφιλέστερου εκπροσώπου της ελληνικής μειονότητας. Αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν δείχνει να πτοείται και θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: θα προσπαθήσει να «πουλήσει σανό» και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία, θα τραβήξει κλιπ στα οποία θα χαϊδεύει σκυλάκια και γατάκια και στο τσακίρ-κέφι, μπορεί να κάνει και κανένα βίντεο στο Tik Tok, στο οποίο θα λέει ότι «η πατριωτική Αριστερά θα γίνει ο μεγαλύτερος υπερασπιστής της ελληνικής μειονότητας». Διότι το «αδιαμεσολάβητο» παπατζιλίκι, είναι το μοναδικό του όπλο. Αυτό ξέρει, αυτό κάνει.