Δεν είναι μόνο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που δήλωσε πως… συντάσσεται με τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος προχώρησε σε χυδαίες αναφορές για υπουργούς «που σκοτώνουν παιδιά». Δεν είναι μόνο η Βούλα Κεχαγιά που με διάφορες λεκτικές ακροβασίες έκανε ότι δεν άκουσε και υποστήριξε ότι εμείς δεν καταλάβαμε. Είναι η πλειονότητα των Συριζαίων, στελεχών και τρολ, που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις χυδαιότητες με τραγελαφικό τρόπο.

Για παράδειγμα, ο Πέτρος Παππάς. Εμφανίστηκε να δηλώνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποκάλεσε τους υπουργούς δολοφόνους, αλλά ότι είπε πως «σκοτώνουν παιδιά», και επιχείρησε και αυτός μια ερμηνεία τονίζοντας όμως ότι είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταθέσει και κατηγορητήριο –όχι στη Βουλή, αλλά κάπου που κανείς δεν ξέρει– ζητώντας από την κυβέρνηση να το προσυπογράψει.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι τα όσα τραγελαφικά γίνονται μετά τη δήλωση Κασσελάκη. Αρχικά τα τρολ έσπευσαν να επικροτήσουν αναπαράγοντας τη σχετική δήλωση. Στη συνέχεια τα ψιλομάζεψαν και μετά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν να δικαιολογούν τις χυδαιότητες με έναν τρόπο που θα ήταν αστείος, αν δεν ήταν επικίνδυνος ο λαϊκισμός του αρχηγού τους.

Τι λένε; Ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είπε δολοφόνους τους υπουργούς. Δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «δολοφόνοι», αλλά ότι «σκοτώνουν τα παιδιά». Δηλαδή στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ όσοι «σκοτώνουν παιδιά» δεν είναι δολοφόνοι. Είναι κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Ίσως έτσι βλέπουν τα παιδιά. Ίσως στην αγωνία τους να δικαιολογήσουν τον πρόεδρό τους και τις χυδαίες αναφορές να λένε ό,τι τους κατέβει. Όμως το να υποστηρίζει κανείς ότι όταν κάποιος δεν χαρακτηρίζει δολοφόνους κάποιους που δηλώνει πως σκοτώνουν παιδιά, μάλλον δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ελληνική γλώσσα, είτε τη σκοτώνεις είτε τη δολοφονείς, πάντα αποδίδει τα δέοντα...