Επιδεινώνεται συνεχώς η θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο στόχος για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές φαίνεται ότι δεν θα ευοδωθεί, γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει εξελίξεις στο κόμμα.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση της Βάσιας Αναστασίου, γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Αction24, για το ενδεχόμενο να μην πετύχει τους στόχους του το κόμμα. «Αν το ΠΑΣΟΚ βγει τρίτο κόμμα, ο κ. Ανδρουλάκης να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του κόμματος και των οργάνων», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η ίδια αυτό θα έκανε στη θέση του.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, η τρίτη θέση θα είναι αποτυχία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Βάσια Αναστασίου είπε πως το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί σε επίπεδο οργάνων για να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Θεώρησε δε ότι και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει την πιο σωστή επιλογή για το ΠΑΣΟΚ, «γιατί δεν κινείται προσωπικά, αλλά βάζει το κόμμα πάνω από τον ευατό του», όπως είπε. Εκτίμησε δε ότι θα κινηθεί θεσμικά, «όπως κινείται πάντα».