Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΙΚΗΣ ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τα δυο αυτά κόμματα για υποκρισία, καθώς όταν τον Ιούλιο του 2023 οι ανακριτές που διερευνούσαν το δυστύχημα των Τεμπών, έκαναν αίτημα προκειμένου να διευρυνθεί η δυνατότητα των ανακριτών να ακούσουν όλες τις συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων στο εν λόγω δυστύχημα. Χαρακτηριστικά, ο κύριος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είπε «τη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές να ακούσουν κάθε συνομιλία που δεν προβλεπόταν από τον νόμο, από κάθε εμπλεκόμενο, δεν την ψηφίσατε. Εσείς που ενδιαφέρεστε για την αποκάλυψη της αλήθειας και της διαφάνειας. Και μαζί με εσάς, δεν την ψήφισαν οι άλλοι υποκριτές. Οι άλλοι υποκριτές, που κλαίνε για τον λαό με μαύρο δάκρυ. Οι κύριοι της Νίκης -και οι κυρίες- και αυτοί δεν την ψήφισαν. Και βεβαίως το ΚΚΕ, το οποίο δεν ψηφίζει γενικώς, τίποτα».

Θα πρέπει λοιπόν κάπως να εξηγήσουν όσοι δεν υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη, πώς είναι δυνατόν να διατείνονται ότι θέλουν να πέσει άπλετο φως στο δυστύχημα των Τεμπών, πώς ενδιαφέρονται για τη διαφάνεια και την αλήθεια, αλλά παρά ταύτα δεν υπερψήφισαν μια διάταξη που αφορούσε αίτημα των ανακριτών για περισσότερα στοιχεία; Διότι εφόσον δεν παρουσιάσουν ένα εύλογο σκεπτικό, πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση εγείρονται ερωτηματικά. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις τους.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Φλωρίδη

«Αυτή η "κυβέρνηση της συγκάλυψης" -όπως την κατηγορεί η αντιπολίτευση- τον μήνα Ιούλιο του 2023, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα των ανακριτών, έφερε στη Βουλή κατεπείγουσα διάταξη, με την οποία έπρεπε να διευρυνθεί η δυνατότητα των ανακριτών, να ακούσουν όλες τις συνομιλίες, πέρα από εκείνες που υπήρχαν στον φάκελο από την πρώτη στιγμή. Το αίτημα αυτό υιοθέτησε η κυβέρνηση με εντολή του πρωθυπουργού, πάραυτα. Και ψηφίστηκε διάταξη, με την οποία διευρύνθηκε το πεδίο της δυνατότητας της έρευνας του ανακριτή. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω νέα (σ.σ. ακούγεται από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η λέξη «ανατριχιάσαμε») - θα ανατριχιάσετε τώρα. Δεν χρειάζεται να ανατριχιάσετε εσείς, εσείς δεν παθαίνετε τίποτα. Ο κόσμος θα τα ακούσει. Τη διάταξη αυτή με την οποία διευρύνθηκε η δυνατότητα του ανακριτή να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων, δεν την ψηφίσατε. Εδώ σας έχω. Εδώ είστε. Είναι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Βουλής. Την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές να ακούσουν κάθε συνομιλία που δεν προβλεπόταν από τον νόμο, από κάθε εμπλεκόμενο, δεν την ψηφίσατε. Εσείς που ενδιαφέρεστε για την αποκάλυψη της αλήθειας και της διαφάνειας. Και μαζί με εσάς, δεν την ψήφισαν οι άλλοι υποκριτές. Οι άλλοι υποκριτές, που κλαίνε για τον λαό με μαύρο δάκρυ. Οι κύριοι της Νίκης -και οι κυρίες- και αυτοί δεν την ψήφισαν. Και βεβαίως το ΚΚΕ, το οποίο δεν ψηφίζει γενικώς, τίποτα».