Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, το ΚΚΕ 8,8%, οι Σπαρτιάτες 2,4%, η Ελληνική Λύση 9,1%, η Νίκη 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 2,7% και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου 2,2% και άλλο 2,8%

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων φαίνεται να έχει αναθερμάνει το πολιτικό ενδιαφέρον, που αρχίζει και αποκτά χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών. Αυτό άλλωστε επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να αποτρέψει τη «χαλαρή» ψήφο, που παραδοσιακά εμφανίζεται στην ευρωκάλπη, θέτοντας το ζήτημα της επανεπιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνησή του μέσω των ευρωεκλογών, που αποκτούν χαρακτήρα ενδιάμεσης ψήφου.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η μέτρηση (δημοσιεύεται σήμερα στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ») διεξήχθη πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει τη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές του κόμματος των «Σπαρτιατών», το οποίο περιλαμβάνεται στη δημοσκόπηση και καταγράφει ποσοστό 2%, το οποίο θα δούμε το επόμενο διάστημα προς τα πού θα κατευθυνθεί.

Ως βασικοί υποδοχείς εμφανίζονται προσώρας η Ελληνική Λύση και το κόμμα της κ. Λατινοπούλου. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι πρόκειται για ένα τμήμα ψηφοφόρων στους οποίους ασκεί μεγάλη επιρροή ο Η. Κασιδιάρης, που θα επιχειρήσει, όπως έκανε και στις εθνικές εκλογές, να ανακατευθύνει αυτές τις ψήφους εκεί που εξυπηρετούνται οι δικές του πολιτικές επιδιώξεις.