Την ώρα που ο δημοσιογραφικός κουρνιαχτός για την υπόθεση των συλλήψεων και των προφυλακίσεων για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη φαίνεται να βρίσκεται σε πασχαλινή ανάπαυλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ζήτημα ημερών η έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες από πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις έρευνες, αναμένεται η έκδοση τουλάχιστον πέντε νέων ενταλμάτων σύλληψης για πρόσωπα που η διαδικασία της ανάκρισης φέρει να εμπλέκονται σε βαθμό απόδοσης κατηγοριών. 

Γράφει ο Κώστας Δημητράκος 

Σε αυτό το επίπεδο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις νέες συλλήψεις που προετοιμάζονται θα βρίσκονται και τουλάχιστον δύο άτομα τα οποία μέσα στην ογκώδη δικογραφία περιγράφονται ως «υπαρχηγοί» της «Θύρας 7». Ως άτομα που είχαν ιδιαίτερες σχέσεις, συνεργασία και επαφές με τους ήδη προφυλακισμένους φερόμενους ως αρχηγούς. Οι Αρχές θεωρούν ότι βρίσκονται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα άτομα που είναι γνωστά στους κύκλους των οπαδών με τα ψευδώνυμα «Ρουμάνος» και «Σαρκ». 

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες που αναφέρουν ότι εκτός των δύο αυτών υπαρχηγών, αναμένονται εντάλματα και για άλλους δύο από τη μακρά λίστα της δικογραφίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 40χρονο με το παρατσούκλι «Brooklyn», ο οποίος αφενός φέρεται να ζει και να εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφετέρου φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στη συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη και ακόμα έναν ο οποίος την ημέρα της φονικής επίθεσης έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη φέρεται να είχε βοηθητικό ρόλο στη μεταφορά των πολεμοφοδίων. 

Συνολικά προφυλακιστέοι για την εγκληματική οργάνωση έχουν κριθεί 16 κατηγορούμενοι, κάποιοι εκ των οποίων έχουν, με βάση τη δικογραφία, ηγετικό ρόλο στη δομή των οργανωμένων οπαδών, ενώ τους αποδίδεται και ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια που προκάλεσαν στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου 2023. 

Ο ηγετικός ρόλος του «Κοντού» 

Στην ομάδα όσων προφυλακίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο συμπεριλαμβάνεται και ο φερόμενος ως ο κυριότερος των κατηγορουμένων. Ο άνθρωπος που φέρει τον τίτλο «νούμερο 1» στη δικογραφία, είναι αυτός με το παρατσούκλι «Κοντός», ο οποίος από κοινού με τον μάνατζερ του τράπερ (που επίσης έχει προφυλακιστεί) έδωσαν, σύμφωνα με τη δικογραφία, το «σήμα» ώστε να ξεκινήσουν τα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», όπου και δολοφονήθηκε ο άτυχος αστυνομικός. 

Ηταν, δηλαδή, ένα από τα πρόσωπα εκείνα που με δική τους εντολή ξεκίνησε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού η ρίψη φωτοβολίδων και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Επί λέξει –και για τους δύο κατηγορούμενους– η δικογραφία αναφέρει: «Μοίρασαν ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν εξέλθει από το κλειστό γυμναστήριο και ανέμεναν τις εντολές για να κινηθούν κατά της διμοιρίας της Ελληνικής Αστυνομίας». 

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το πού θα σταματήσουν οι συλλήψεις, καθώς μέρα με τη μέρα οι ανακριτές που έχουν αναλάβει αυτό το τεράστιο έργο ανακαλύπτουν νέα στοιχεία. Ενδεικτικός, πάντως, του πανικού και της σύγχυσης που έχει επιφέρει το χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ. στα οργανωμένα συστήματα των οπαδών της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι και ο παρακάτω διάλογος που είδε το φως της δημοσιότητας. Περιγράφει την τηλεφωνική συζήτηση ενός από τους κατηγορουμένους με συγγενικό του πρόσωπο: 

- Συγγενής: Τι συμβαίνει; 

- Κατηγορούμενος: Τίποτα, απλά βρήκανε τέτοιο λέει ότι βρήκανε και λέει DNA λέει σε καμένα ρούχα. Θέλω λίγο να μιλήσω με τη δικηγόρο, μπορώ; 

- Συγγενής: Εσένανε; 

- Κατηγορούμενος: Οχι σε εμένανε. Γενικά, βρήκανε DNA. Μπορώ να μιλήσω με έναν δικηγόρο ή να πάω να βρω άλλον;