Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα διεξαχθεί σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου, στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε, των δύο αντιπροσωπειών θα ηγούνται ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, αντιστοίχως. Θα μετέχουν, επίσης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είχε λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην Άγκυρα.

Σημειώνεται ότι στις 13 Μαΐου θα γίνει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στις 18 Απριλίου.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Τουρκίας στην προοπτική να δημιουργήσει η Ελλάδα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας».  «Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκιο και το δίκιο της θάλασσας» είπε και συμπλήρωσε πως «θα προχωρήσουμε στην δημιουργία των πάρκων όπως δεσμευτήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα».