Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές. Βέβαια είναι και διαλλακτικός. Για τον λόγο αυτόν δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ότι αν δεν είναι πρώτος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα είναι πρώτος στις εθνικές εκλογές. Ως προς τα ποσοστά που θα λάβει; Ακόμη και αν χάσει με 10% διαφορά δεν τρέχει τίποτα, αφού τα περί διαφορών και ποσοστών είναι «μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα λέει όλα. Καλύπτει όλες τις πλευρές, όπως και στις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες του για την οικονομία αφού δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Έτσι δεν αφήνει παραπονεμένο και τον εαυτό του στην προσπάθειά του να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει μετά την επικείμενη ήττα στις ευρωεκλογές. Κάνοντας παράλληλα ενέσεις ηθικού στο ακροατήριό του.

Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι μπορεί να γίνει η ανατροπή. Ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες ο ίδιος μπορεί να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Να είναι ο νικητής των εκλογών. Βέβαια για να καλυφθεί, γνωρίζοντας τι θα γίνει από το βράδυ της 9ης Ιουνίου, φρόντισε να προστατέψει τα νώτα του. Έτσι, με την ευκολία που δήλωνε πως θα είναι νικητής στις ευρωεκλογές, με την ίδια ευκολία διευκρίνιζε πως αν χάσει τότε θα είναι νικητής στις εθνικές εκλογές. Και με την ίδια ευκολία διευκρίνιζε πως δεν τον απασχολεί το ύψος της διαφοράς με την οποία ενδέχεται να ηττηθεί.

Μάλιστα, προχώρησε στην εξής αμίμητη αναφορά ως προς το ενδεχόμενο να χάσει με διαφορά 10% στις ευρωεκλογές και αν αυτό είναι αποτυχία: «Όχι» ήταν η απάντησή του για να προσθέσει αμέσως μετά: «Αυτός ο πήχυς 5 πάνω 10 κάτω είναι μικροπολιτική σκοπιμότητα», προκαλώντας φυσικά ερωτήματα για το τι ακριβώς, λέει εκτός και αν είναι οπαδός της αμερικανικής λογικής ότι «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι τίποτα». Οπότε είτε με 5 μονάδες χάσει είτε με 10 είτε και με 15, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο γι' αυτόν…

Με ακόμη πιο απλά λόγια, για τον Στέφανο Κασσελάκη το ζήτημα των εκλογών και το αποτέλεσμα αυτών είναι περίπου σαν το «ή θα βρέξει , ή θα χιονίσει, ή καλό καιρό θα κάνει».