Είναι σαφές πλέον πω ςΣτέφανος Κασσελάκης και Κυριάκος Βελόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, κινούνται σε κοινή γραμμή για όλα τα θέματα. Και μπορεί ο ένας να έχει μια αριστερή εσάνς και ο άλλος τη γνωστή ακροδεξιά ρητορική, εν τούτοις οι δύο αυτές πλευρές εμφανίζονται να έχουν κοινούς στόχους, κυρίως όμως μια συνισταμένη που δείχνει ταύτιση. Αρκεί να δει κάποιος και τα όσα αναφέρουν για την ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Ακόμη και τις θεωρίες συνωμοσίας της Ελληνικής Λύσης και του προέδρου της έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Ειδικά στο θέμα της τραγωδίας στα Τέμπη δεν έχει αφήσει τίποτα που να μην έχει συμπεριλάβει στον λόγο του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να… ξεπεράσει τον Κυριάκο Βελόπουλο, όπως φάνηκε με τη χυδαία δήλωσή του για υπουργούς «που σκοτώνουν παιδιά».

Στην περίπτωση της ιδιωτικής επίσκεψης του Έντι Ράμα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου έχουν την ίδια βάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει -υποτίθεται απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ιδιωτική επίσκεψη αλλά και στις επικρίσεις για το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να επισκεφθεί μειονοτικά χωρία στην Αλβανία- στην ανακοίνωσή του:

«Την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό που απέδωσε (σ.σ.: ο Παύλος Μαρινάκης) με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη, ας τα αναζητήσει στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, η οποία αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, ενώ ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Ελλάδα στην επέτειο προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη».

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το λέει ευθέως, θίγει το θέμα αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να επιτρέψει ενδεχομένως την ιδιωτική αυτήν επίσκεψη. Κάτι που δείχνει το πως αντιμετωπίζει και τα εθνικές θέματα και τις διεθνείς σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Βελόπουλος δηλώνει πως ο Έντι Ράμα «πρέπει να είναι ανεπιθύμητος στη χώρα», ενώ υποστηρίζει πως ο πρόεδρος της Αλβανίας στηρίζει τον… Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που υιοθέτησε αμέσως μετά με νεότερη ανάρτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Από κοντά φυσικά και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τα εθνικά θέματα, οι διεθνείς σχέσεις και ο ρόλος της χώρας είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για να ασχολούνται με αυτό κόμματα που έχουν στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση.