Την ευκαιρία για μια ολιγοήμερα ανάπαυλα θα έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει το τελικό σπριντ για τη μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκηςθα επισκεφθεί με την οικογένεια του την Τήνο για τις ημέρες του Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την λειτουργία των Αγίων Παθών στην Μητρόπολη Αθηνών και η θερμή χειραψία του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έδειξε τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα για τις ημέρες του Πάσχα. Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει επισκέψεις και επαφές με τοπικούς παράγοντες. Τη Δευτέρα του Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τους Παξούς. 

Στην Αθήνα θα παραμείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής θα παραστεί στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω. Το Μεγάλο Σάββατο θα παραστεί στην Ακολουθία της Αναστάσεως στη Μητρόπολη, ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. 

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία.