Κατά χιλιάδες αναχωρούν οι Αθηναίοι για το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα το οποίο λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς για την Τριτη έχει μετατραπεί σε τετραήμερο. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναχώρησαν από την πρωτεύουσα περισσότερα από 80.000 αυτοκίνητα, ενώ από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού και της Λιοσίων είχαν φύγει μέχρι το απόγευμα περισσότερα από 400 δρομολόγια. Επίσης, η πληρότητα στα δρομολόγια των πλοίων άγγιξε το 100%. Το κύμα εξόδου αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής. 

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Για τη Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι 537, ενώ το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467. Την Κυριακή του Πάσχα είναι προγραμματισμένες 437 πτήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 504 πτήσεις, για την Τρίτη του Πάσχα 533 πτήσεις, και για την Τετάρτη του Πάσχα  516 πτήσεις. 

Ο καιρός μέχρι την Τρίτη του Πάσχα

Τη Μεγάλη Παρασκευή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά έως 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα δυτικά πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου το πρωί θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησαν ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Το Μεγάλο Σάββατο  αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη περιοχή του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τρίτη του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.