Στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ του ΣΥΡΙΖΑ» είναι γνωστό ότι η συνύπαρξη Τσίπρα - Κασσελάκη έχει μια κομβική ημερομηνία, αυτή της 9ης Ιουνίου. Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Στέφανο Κασσελάκη, ο πρώην πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Για τον Κασσελάκη πολλοί συνεργάτες του Τσίπρα λένε πως δεν έχει DNA ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνος απαντά «δεν νιώθω ξένο σώμα». Ωστόσο, το βέβαιο είναι πως ο προκάτοχος του Στέφανου Κασσελάκη δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και σίγουρα δεν θα μείνει πολιτικά «άφαντος» και σιωπηλός. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι σχέσεις Κασσελάκη - Τσίπρα περιγράφονται από αυτούς που γνωρίζουν ως σχέσεις... καχύποπτης οργής, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει ξεπεράσει –παρά τα όσα λέει δημόσια– το «λάθος» του προκατόχου του να του... διαλύσει το Συνέδριο και να μην εμφανιστεί. Στην «προεδρική φρουρά» Κασσελάκη κάνουν ήδη λόγο για τέλος της εποχής Τσίπρα, με τον νεόκοπο πρόεδρο να εμφανίζεται αποφασισμένος να αλλάξει στο επόμενο Συνέδριο κάθε τι που παραπέμπει στον πρώην πρωθυπουργό, από τα πρόσωπα μέχρι τα σύμβολα και τις τοπικές οργανώσεις. Η απάντηση Κασσελάκη, όταν ρωτήθηκε πρόσφατα, ήταν σαφής: «Δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσει έναν νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό ακριβώς θα κάνω». 

Τις τελευταίες ημέρες το κλίμα έχει βαρύνει πολύ περισσότερο, αφού είναι εμφανής η προσπάθεια Κασσελάκη για ένα προσωποπαγές κόμμα με δυναμική lifestyle, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο αριστερού κόμματος και το κυριότερο με επιμιξίες της στιγμής, όσον αφορά το DNA του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δίπλα στην προώθηση μιας σειράς απολιτίκ στελεχών που σήμερα δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η άκριτη υιοθέτηση προσώπων, όπως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος... 

Οταν το Πάσχα περάσει, ένα είναι βέβαιο: ο σταυρός του μαρτυρίου –σε πολιτικό επίπεδο– από την πλευρά του Τσίπρα θα παραμείνει για τον Κασσελάκη.