Η κατάρριψη του αφηγήματος του «καλού παιδιού», του «αδιαμεσολάβητου», του ανθρώπου που κάνει αγκαλιές και χαιρετά όποιον βρει προκάλεσε πανικό στον Στέφανο Κασσελάκη και το επιτελείο του. Οι δύο διαδοχικές αναρτήσεις, η επίθεση στο "Πρώτο Θέμα" και η προσπάθεια να εμπλέξει και την κυβέρνηση το επιβεβαιώνουν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται σε βίντεο ναχαιρετά μια εργαζόμενη και στη συνέχεια να σκουπίζει τα χέρια του στο παντελόνι του. Και αυτό λίγη ώρα αφότου έχει κάνει δηλώσεις αναφορικά με τα «καθαρά χέρια του μόχθου» έχοντας προβεί σε χειραψία με άλλον εργαζόμενο. Η εικόνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σκουπίζει τα χέρια του, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις και έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.

Αυτή ήταν και η αιτία της αντίδρασης του ίδιου που προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι η κίνησή του οφείλεται στο γεγονός ότι είχε πάρει αγκαλιά έναν σκύλο και είχε γεμίσει τρίχες. Μάλιστα, για να πείσει ως προς τα όσα υποστηρίζει ανάρτησε και βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κυλιέται καταγής με τον σκύλο. Σε αυτό πράγματι το παντελόνι του είναι γεμάτο τρίχες. Όμως τη στιγμή που κάνει τη χειραψία με την εργαζόμενη οι τρίχες δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο η σκηνή που σκουπίζει τα χέρια του στο παντελόνι.

Και θα πει κανείς γιατί τόση φασαρία; Γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναρτήσεις και φτάνει στο σημείο να πολιτικοποιήσει ένα ζήτημα εξαπολύοντας επίθεση σε ένα μέσο ενημέρωσης και στην κυβέρνηση; Η απάντηση έχει να κάνει με το… προφίλ που θέλει να χτίσει. Με αυτό του αδιαμεσολάβητου που είναι μέσα στην κοινωνία. Του ανθρώπου που ναι μεν έχει λεφτά, αλλά σκέφτεται τον «απλό» λαό. Του αρχηγού που, κατά δήλωσή του πάντα, έχει ενσυναίσθηση.

Μόνο που δίνοντας βάρος σε αυτό και με το να ασχολείται με τις τρίχες έρχεται να επιβεβαιώσει ότι αυτό που τον απασχολεί είναι η εικόνα. Ότι επιλέγει ατάκες και υποσχέσεις, αγκαλιές και σέλφι, αφού δεν έχει κάτι άλλο να πει. Ακόμη και η πρόταση νόμου για τη φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά ένα ακόμη πυροτέχνημα.

Αφήστε και ότι και μόνο που ακούν τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για… μείωση του ΕΝΦΙΑ οι πολίτες τρέχουν μακριά αφού στη μνήμη έρχονται οι υποσχέσεις του κόμματος που ως αντιπολίτευση υποσχόταν ότι θα καταργηθεί και ως κυβέρνηση αύξησε τον συγκεκριμένο φόρο.