Σε θέση επίθεσης φαίνεται πως βρίσκεται ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Καρίμ Μπενζεμά, καθώς, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε ανάλογη ενέργεια και κατά της βουλευτή Μορανό τις επόμενες μέρες.

Ο δικηγόρος του Μπενζεμά, στη μηνυτήρια αναφορά του τονίζει πως ο ισχυρισμός του υπουργού προκάλεσε τεράστια βλάβη στην τιμή και στη φήμη του, με τον ποδοσφαιριστή να γίνεται θύμα «πολιτικής χειραγώγησης» στα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζουν κάποιοι. Ο Μπενζεμά ζητά αποζημίωση 12.000 ευρώ από τον Γάλλο πολιτικό τα οποία εφόσον κερδίσει θα χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τι οδήγησε τον Μπενζεμά να ρίξει μηνύσεις σε Γάλλους πολιτικούς;

Ο Μπενζεμά το είπε και το έκανε, καθώς είχε προαναγγείλει μηνύσεις κατά όσων τον είχαν κατηγορήσει πριν μερικούς μήνες, όταν λίγο μετά την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είχε αναρτήσει στα social media μήνυμα στήριξης στον παλαιστινιακό λαό. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο αργότερα, ο Μπενζεμά δέχθηκε διπλή επίθεση από πρωτοκλασάτους πολιτικούς στη Γαλλία, μεταξύ αυτών και από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Λίγο αργότερα η βουλευτής Βαλερί Μπογιέρ (γνωστή πολέμιος του Ισλάμ) ζήτησε να του αφαιρεθεί η Χρυσή Μπάλα. «Αφού δείχνει τη συμπάθεια σ' αυτούς που μας κηρύσσουνν τον πόλεμο, τουλάχιστον ας του αφαιρεθεί η Χρυσή Μπάλα σε μια συμβολική κίνηση». Επίσης η ευρωβουλευτής Ναντίν Μορανό τον κατηγόρησε δημόσια ότι κάνει προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς.