Ο ένας μιλάει αδιαμεσολάβητα (Κύριος οίδε τι τέξεται η επιούσα) με τους οπαδούς του. Ο άλλος, όταν δεν ασχολείται με τη δουλειά της ΕΥΠ, ενημερώνει τους πολίτες ότι δεν θα δέσει τα κορδόνια της κυβέρνησης. Ο λόγος για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη που –αμέτι, μουχαμέτι– θέλουν να «σώσουν» εδώ και τώρα τον λαό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Λεπτομέρεια: και το 2019 και το 2023 ο λαός έδωσε ισχυρή αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κυβερνήσει τη χώρα. Απλώς το αναφέρουμε για τα πρακτικά.

Χρονοντούλαπο

Η αλήθεια είναι, για να μην τους αδικούμε εντελώς τους νεόκοπους αρχηγούς, ότι τα κόμματα στα οποία αμφότεροι προεδρεύουν έχουν μπει για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας ήταν και πάει: από το 35% του 2025 σήμερα βολοδέρνει στη ζώνη του 10% και τα χειρότερα είναι μπροστά.

Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, και για τα καλά του και για τα στραβά του, εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπές. Κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, όσες σπαραξικάρδιες αναφορές κι αν κάνει ο Ανδρουλάκης για δήθεν «επιστροφή» του ΠΑΣΟΚ. Η μόνη επιστροφή που έχει κάνει το κόμμα Ανδρουλάκη είναι στον λαϊκισμό και ενίοτε στην τοξικότητα. Σαν τον παλιό... καλό ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα.

Το τζακπότ του Κυριάκου

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το μοντέλο αντιπολίτευσης (ο Θεός κι ο διάολος να την κάνει αντιπολίτευση) που έχουν επιλέξει ο Στέφανος από το Μαϊάμι και ο Νικόλας από την Κρήτη ούτε συγκινεί ούτε κόβει εισιτήρια. Η παράσταση αυτή έχει κατέβει προ πολλού (βλ. απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις) και απλά δεν... έτυχε οι «νέοι» και «άφθαρτοι» πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να το μάθουν ακόμη! Δεν πρόκαμαν. Πού θα πάει όμως, κάποια στιγμή θα τα μάθουν τα εκλογικά χαμπέρια. Ετσι κι αλλιώς, έχουμε μπροστά μας τριάμισι χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Μέχρι τότε είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους: να είναι δηλαδή οι «πολιτικοί χορηγοί» του Μητσοτάκη. Το πολιτικό τζακπότ έπιασε ο Κυριάκος μ’ αυτούς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Συμπέρασμα: τυχερός άνθρωπος ο Μητσοτάκης, αλλά κυρίως τυχερός είναι ο λαός.