Επιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης στον χαρακτηρισμό «εκβιαζόμενος» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφορικά με την υπόθεση των νόμιμων επισυνδέσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που είχε στο δελτίο ειδήσεων του CRETA TV, ρωτήθηκε εάν τελικά αν ήταν λάθος, ή ατυχής ο χαρακτηρισμός «εκβιαζόμενος», τον οποίον είχε προσάψει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς η απόφαση του ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματική την απαγόρευση της ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται, μετά την προσφυγή του Νίκου Ανδρουλάκη. Σημειώνεται πως ως αντισυνταγματικός, κρίθηκε ένας νόμος που είχε ψηφιστεί και από το ΠΑΣΟΚ το 2021, ενώ αντικαταστάθηκε ένα έτος αργότερα (2022) με έναν πολύ πιο ολοκληρωμένο νόμο (άρθρο 4 ν. 5002/2022), ο οποίος μνημονεύεται ως «ένα σύστημα με εσωτερική συνοχή» και άρα βρίσκεται εντός της συνταγματικής τάξεως.

Ο κύριος Κασσελάκης είπε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «είχε την ευκαιρία να μηνύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον επικεφαλής της ΕΥΠ πολιτικά -του Μεγάρου Μαξίμου είναι η ΕΥΠ μη το ξεχνάμε- και δεν το έχει κάνει και εύχομαι να το κάνει. Δεν είμαι κάποιος ο οποίος επιθυμεί ο κ. Ανδρουλάκης να βλέπει τα προσωπικά, τα ατομικά του δικαιώματα να καταπατώνται. Το αντίθετο. Θέλω ο κ. Ανδρουλάκης να βρει το δίκιο του και τον παροτρύνω να αφοσιωθεί με τα δικά του ζητήματα, αντί να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «αυτό (σ.σ. η κρίση της αντισυνταγματικότητας που έκανε το ΣτΕ για τον νόμο του 2021) δεν είναι μήνυση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Επίσης δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, για ποιο λόγο παρακολουθείτο και μάλιστα δυο φορές», λέγοντας ουσιαστικά ότι εφόσον δεν προέβη σε μήνυση εις βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημαίνει ότι πράγματι είναι εκβιαζόμενος!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παραίνεση του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη «να αφοσιωθεί με τα δικά του ζητήματα, αντί να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ», αφού προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ένα πορτρέτο ενός πολιτικού αρχηγού «έχει μπλεξίματα και για να εκβιάζεται, μάλλον δεν είναι καθαρός», ο οποίος «καλύτερα να κοιτάξει τη δουλίτσα του, παρά να μου μπαίνει εμπόδιο», ζητώντας του ουσιαστικά να σηκώσει «λευκή σημαία»! Είναι άγνωστο εάν έχουν πληροφορήσει τον πρόεδρο Στέφανο, ότι το «νεοϋορκέζικο θράσος», δεν πουλάει καθόλου στην ελληνική αντίληψη και ότι θα το βρει μπροστά του. Ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να το πάει έτσι το παιχνίδι, άρα σίγουρα θα το βρει μπροστά του. Κοντός ψαλμός...

Η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο δελτίο ειδήσεων του CRETA TV

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στα της επικαιρότητας και στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση της ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται μετά την προσφυγή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Θεωρείτε πως ήταν λάθος, ατυχής ο χαρακτηρισμός «εκβιαζόμενος» προς τον κ. Ανδρουλάκη, τη στιγμή που ο ίδιος προσπάθησε να αναδείξει την αντισυνταγματικότητα του νόμου μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας και τελικά τα κατάφερε;»

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Είχε την ευκαιρία να μηνύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον επικεφαλής της ΕΥΠ πολιτικά -του Μεγάρου Μαξίμου είναι η ΕΥΠ μη το ξεχνάμε- και δεν το έχει κάνει και εύχομαι να το κάνει. Δεν είμαι κάποιος ο οποίος επιθυμεί ο κ. Ανδρουλάκης να βλέπει τα προσωπικά, τα ατομικά του δικαιώματα να καταπατώνται. Το αντίθετο. Θέλω ο κ. Ανδρουλάκης να βρει το δίκιο του και τον παροτρύνω να αφοσιωθεί με τα δικά του ζητήματα, αντί να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πάντως το τι θα κάνει θα το δούμε στην πορεία».

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Μακάρι να υπάρξει διαφάνεια και για τον ίδιο και για τη χώρα μας».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτή η κίνηση όμως, δεν είναι ένα δείγμα προς αυτή την κατεύθυνση, προς τη διαφάνεια θεσμικά, στο ανώτατο όργανο της χώρας -το Συμβούλιο της Επικρατείας- που τελικά τον δικαίωσε;»

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Αυτό δεν είναι μήνυση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Επίσης δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, για ποιο λόγο παρακολουθείτο και μάλιστα δυο φορές. Επίσης δεν ξέρουμε από τον Άρειο Πάγο εάν οι 93 στόχοι που δόθηκαν από την αρμόδια Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων στον Άρειο Πάγο συμπίπτουν με το ενιαίο κέντρο που πιθανώς να υπάρχει, στο Μέγαρο Μαξίμου για τις επισυνδέσεις. Άρα έχουμε πολλά κεφάλαια ακόμη να διανύσουμε. Η προσωπική μου δέσμευση είναι ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση, η θεσμική θωράκιση της δημοκρατίας είναι το άλφα και το ωμέγα. Το βλέπετε αυτό και με τη στάση μας στην Ευρώπη όπου παλεύουμε για το κράτος Δικαίου και στα Τέμπη, όπου όταν ειρωνευόταν την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν έχετε καν κατηγορίες, του παρουσιάσαμε πολύ γρήγορα ένα κατηγορητήριο πολύ συγκεκριμένο με 11 κακουργηματικές πράξεις για τον Κώστα Καραμανλή, και τώρα πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Άρα για εμάς, το κράτος Δικαίου και γενικότερα η αναθεώρηση των θεσμών και των ρυθμών της Δικαιοσύνης ώστε να γίνει πραγματικά το τελευταίο αποκούμπι του Έλληνα, είναι προτεραιότητα».