Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» σχολιάζει την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ κόµµα απολιτίκ ενώ παρά τις όποιες διαφωνίες υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να βγει ισχυρός από τις ευρωεκλογές. Ο γνωστός πολιτικός προβλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει άνετα τις ευρωεκλογές, πάρα τη φθορά της εξουσίας ενώ θεωρεί ότι επιτυχία θα είναι αν πιάσει το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019, δηλαδή οτιδήποτε πάνω από 33%. Παράλληλα προτρέπει τους ψηφοφόρους να παραμερίσουν την πρόσκαιρη οργή και να σκεφτούν πόσο κακό θα κάνει στον τόπο μια πληγωμένη Νέα Δημοκρατία: «Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πάρουν µια εκδίκηση, θέλουν να τιµωρήσουν τη Ν.∆. Είναι αυτοί οι οποίοι ζουν σε ένα καθεστώς πρόσκαιρης οργής. Εγώ τους συνιστώ να ηρεµήσουν και να σκεφτούν το πόσο κακό θα κάνουν εάν ξαφνικά η ΝΔ βγει τραυµατισµένη. Τραυµατισµένος Μητσοτάκης ωφελεί το σύστηµα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Επιπλέον ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρει ότι έχει διαφορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο είναι η καλύτερη και η μοναδική λύση για τον τόπο αυτή τη στιγμή, καθώς έχει διαχειριστεί με επιτυχία πολλά σημαντικά ζητήματα. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «βεβαίως µιλάω ακόµη κολακευτικά για τον κ. Μητσοτάκη όσον αφορά στα εθνικά θέµατα, στους χειρισµούς µε την Τουρκία, µε την Ευρώπη και µε την Αµερική. Υπάρχουν, όµως, και άλλα θέµατα, στα οποία δεν συµφωνώ. Έχω την αίσθηση ότι όποιος ρίξει ψηφοδέλτιο της Ν.∆. στην κάλπη δεν θα ζηµιώσει τον τόπο». Επιπλέον χαρακτηρίζει τη εκλογή του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές ως εθνική υπόθεση, προτρέποντας να τον ψηφίσουν: «Ο Μπελέρης είναι µια µεγάλη υπόθεση, είναι εθνική υπόθεση. Εξυπηρετεί πολύ την Ελλάδα να εκλεγεί ευρωβουλευτής και φανταστείτε σε πόσο δύσκολη θέση θα έρθει ο Ράµα, γιατί αµέσως µετά θα υπάρξει µια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα πάει να επισκεφθεί στη φυλακή έναν βουλευτή. Η Ελλάδα θα κερδίσει. Εποµένως, πριν από όλα και πριν από όλους, Μπελέρης».

Απολιτίκ ο Κασσελάκης 

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. ο Στέφανος Κασσελάκης στοχεύει στο απολιτίκ κοινό, γι αυτό και είναι διαρκώς στα πρωϊναδικα ενώ τον χαρακτηρίζει ως ασόβαρη επιλογή. «Το κόµµα αυτό κάθε µέρα που περνά γίνεται και πιο απολιτίκ. Εχει συγκεκριµένη στόχευση ο κ. Κασσελάκης: ποντάρει στο απολιτίκ κοινό των πρωινών ζωνών, γι’ αυτό είναι ο αγαπηµένος όλων των πρωινών εκποµπών. Ο Κασσελάκης δεν µπορεί να αποτελέσει µια σοβαρή πολιτική επιλογή, καθόσον ο ίδιος πολιτικά είναι απαίδευτος» ενώ καταλήγει «∆υστυχώς, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισµένοι σε αδιέξοδο». Όσον αφορά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο υποστηρίζει γεμάτο νόημα ότι μαζί με τον Αντώναρο βρήκαν επιτέλους τον φυσικό τους χώρο.

Τέλος όσον αφορά τον Κυριάκο Βελόπουλο ξεκαθάρισε ότι δεν τον έχει σε πολιτική εκτίμηση και επανέλαβε την άποψή του ότι έχει ευφυΐα, ωστόσο του λείπει το ήθος, ο χαρακτήρας και η παιδεία: «Η αλήθεια είναι ότι η συνέχεια στα κακά τα δικά µου σήµερα είναι ο κ. Βελόπουλος. ∆εν τον έχω σε πολιτική εκτίµηση. Έχω πει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να είσαι αρχηγός, δηλαδή παιδεία, ευφυΐα, χαρακτήρα, ήθος, και ο Βελόπουλος έχει σε µεγάλο ποσοστό την ευφυΐα. Στα άλλα είναι κάτω από τη βάση».