Την πολιτική ηθική ανέδειξε ως βασικό διακύβευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος επισκέφθηκε την Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο. 

Χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι κάθε φορά που μιλά γενικά για έλλειψη ηθικής στην πολιτική συμπεριλαμβάνει υποχρεωτικά και τον εαυτό του ως αρχηγός του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε τα εξής στους κατοίκους της Ηγουμενίτσας: «Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ’ όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει».

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την πρόσφατη μεγάλη επένδυση στο λιμάνι, χαρακτηρίζοντας την, οποία έκπληξις, «ξεπούλημα». «Τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για μας. Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση. Άρα λοιπόν, θα τα διαχειριστούμε χρηστά κατ’ αυτό τον τρόπο. Και δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Έλληνες πολίτες».