Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει αφήγημα τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, με ευθείες βολές προς την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, με σκοπό να πλήξει την αξιοπιστία των εκλογών και πάνω σε αυτό το θέμα έρχεται μία σκηνοθετημένη, σύμφωνα με τις Αρχές, διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υποστηρίξει αυτό το αφήγημα. 

Προφανώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κάνει σημαία του τις προηγούμενες μέρες... τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών και τον κίνδυνο που διέτρεχαν τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων, θέτοντας πρώιμο θέμα αμφισβήτησης του επερχόμενου εκλογικού αποτελέσματος. 

Σήμερα, μετά το πόρισμα της ΕΛΑΣ, που αποδεικνύει πως η διάρρηξη ήταν σκηνοθετημένη, το σοβαρό αυτό θέμα περνάει στο «ψιλά», με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποφεύγουν να σχολιάσουν τα πραγματικά γεγονότα.

Προβληματισμοί

Το «σαμποτάζ» που επιχειρήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με όπλο το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να μας προβληματίσει για τη σωστή λειτουργία της δημοκρατίας. Η υποτιθέμενη διάρρηξη συνέβη μετά το αφήγημα για διαρροή προσωπικών στοιχείων εκλογέων, τους ισχυρισμούς για νοθεία και την παράλογη απαίτηση για ορισμό διεθνών παρατηρητών. Η «διάρρηξη» ήρθε σε μία στιγμή γκεμπελίστικης προπαγάνδας της αντιπολίτευσης, προκειμένου να υποστηρίξει το παραπάνω αφήγημα και να δημιουργήσει αμφιβολίες στο εκλογικό σώμα για την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Μήπως οι Αρχές θα πρέπει να βρουν ποιοι και γιατί βρίσκονται πίσω από τη σκηνοθετημένη διάρρηξη, έναν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές;