Το σόου που έστησε ο Στέφανος Κασσελάκης και έτρεξαν να υποστηρίξουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εκλογή από τη… βάση του κόμματος των υποψήφιων που θα είναι… υποψήφιοι στις ευρωεκλογές του Ιουνίου εγείρει σειρά ερωτημάτων για το ποιοι θα ψηφίσουν, αλλά κυρίως ποιους θα ψηφίσουν.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο ποιοι ακριβώς ψηφίζουν. Είναι τα μέλη που στα χαρτιά αριθμούν κάποιες αρκετές χιλιάδες αλλά δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αν ληφθει υπόψη και ο αριθμός αυτών που βρέθηκαν στην κάλπη για την ανάδειξη νέου αρχηγού το Σεπτέμβριο του 2023.

Ακόμη πιο προβληματικό είναι το θέμα των… σταυρών που θα λάβουν οι υποψήφιοι. Ή μάλλον των σταυρών που θα λάβει ο κάθε υποψήφιος. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να μην ανακοινωθούν. Να μη γίνει γνωστός δηλαδή ο αριθμός των σταυρών που θα λάβει ο κάθε υποψήφιος που τίθεται σήμερα στη βάσανο των εσωκομματικών εκλογών. Με απλά λόγια, κανείς δεν θα γνωρίζει πόσοι τον ψήφισαν.

Ενδεχομένως θα δοθεί μια σειρά κατάταξης. Και πάλι όμως χωρίς τους σταυρούς κανείς δεν θα ξέρει ποιος ήρθε πρώτος. Τι σημαίνει αυτό; Κανείς δεν θα γνωρίζει και κυρίως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ποιον προτίμησαν τα μέλη και οι φίλοι (αχ, βρε Γιώργο Παπανδρέου) του κόμματος. Και ποιον ενδιαφέρει αυτό; Θα μπορούσε η απάντηση να είναι «κανέναν».

Είναι όμως έτσι; Δεν θα πρέπει να γίνει γνωστό αν προτιμήθηκαν από τους ψηφοφόρους πρόσωπα που βρίσκονται πιο κοντά στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη; Ή αν προτιμήθηκαν πρόσωπα που είναι απλά πιο γνωστά; Για παράδειγμα, δεν πρέπει να γνωρίζουμε αν ο Νίκος Φαραντούρης, πρόσωπο ταγμένο δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει συγκεκριμένες ψήφους;

Επίσης ποιος γνωρίζει πώς διαμορφώνεται η εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε μέχρι και θέμα νοθείας για εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές. Μέχρι και παρατηρητές ζήτησε, αλλά για το εσωτερικό του κόμματος και τις εκλογές που έστησαν υπάρχει μια κάποια… συσκότιση. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που γίνεται και… ηλεκτρονικά.

Μα απλά λόγια, πρέπει να αναικοινωθούν οι σταυροί των υποψηφίων, να γνωρίζουν και αυτοί που έλαβαν μέρος τι έλαβαν και να μπορούν και να το ελέγξουν αν θέλουν, όσοι θέλουν. Επίσης θα έχει και ένα ενδιαφέρον αν σε εσωκομματική εκλογική διαδικασία βρεθεί υποψήφιος που θα λάβει πάνω από τις 75 χιλιάδες ψήφους που έλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης στις εκλογές στις οποίες αναδείχθηκε πρόεδρος του κόμματος. Είναι το ίδιο; Όχι, αλλά ένα ενδιαφέρον το έχει…

Σε κάθε περίπτωση, το σόου που στήθηκε δύναται να μετατραπεί και σε μπούμερανγκ για τον Στέφανο Κασσελάκη.