Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρουλάκης

by news

Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τον Νοέμβριο του 2021, ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24, έκανε λόγο για συζήτηση που έχει ξεκινήσει πρόωρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κατ’ αρχάς, όπως καταλαβαίνετε, έναν χρόνο πριν, όταν ανοίγει τέτοια συζήτηση δεν βοηθά. Αυτόν τον χρόνο, γιατί οι εκλογές είναι του χρόνου τον Νοέμβρη το αργότερο, έχουμε σημαντικές εθνικές προκλήσεις, όπως η πανδημία και οι οικονομικές παρενέργειες της πανδημίας. Άρα, προτεραιότητα πρέπει να είναι η παράταξη μας, σε αυτές τις προκλήσεις, να έχει θέσεις που απαντούν στα προβλήματα του ελληνικού λαού».

Σε κάθε περίπτωση, όταν η σχετική διαδικασία ξεκινήσει, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «πρέπει να επιδιώξουμε όλοι μας να γίνει όπως το 2017 και να την αγκαλιάσουν χιλιάδες Έλληνες προοδευτικοί πολίτες, ώστε να είναι πραγματικά ένα νέο ξεκίνημα». Υπενθύμισε ότι και το 2017 ήταν υποψήφιος και εξήγησε τους λόγους για την εκ νέου υποψηφιότητα: «η παράταξη μας πρέπει να παίξει έναν πιο δυναμικό και πιο ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πάντως ότι η ηγεσία της Τρικούπη αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκτιμούν ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς και σε μια περίοδο με πολλαπλές προκλήσεις. Για το λόγο αυτό, και παρά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάφορα ονόματα, επιλέγονται οι χαμηλοί τόνοι και η εστίαση στη σοβαρή αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα