Ξέρετε τον Γκουσγκούνη του Τσίπρα;

578
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Πατριωτικός ρεαλισμός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις! Του Χάρη Παυλίδη

Αν ο Ανδρέας Μπάρκουλης έφερε επαξίως τον τίτλο του γόη του ελληνικού κινηματογράφου, ο Παύλος Πολάκης εξελίσσεται κάθε μέρα που περνάει σε… γόη της πολιτικής τσόντας. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τον Κώστα Γκουσγκούνη για τη σύγκριση, καθώς και για το γεγονός ότι μετά από τόσες δεκαετίες κυριαρχίας στη τσόντα βρέθηκε άξιος διάδοχος, αλλά οι ομοιότητες μεταξύ τους είναι τόσες ώστε να δημιουργούν συνειρμούς. 

Του Χάρη Παυλίδη

Ομοιότητα Πρώτη: Ο Γκουσγκούνης ξεκίνησε ως κομπάρσος πριν αποκτήσει τον τίτλο του «Άξιου». Κομπάρσος ήταν και ο Πολάκης πριν κάνει καριέρα ως πρωταγωνιστής σε πολιτικές τσόντες. Ο πρώτος ξεχώρισε ως πρωταγωνιστής στην ταινία «Ήταν Άξιος», αν και εισπρακτική επιτυχία είχε «Ο Ανώμαλος», ενώ ο δεύτερος ανεδείχθη με τα «Βοθροκάναλα», αν και στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός όταν υποδυόμενος τον νεκροθάφτη είχε απειλήσει δημοσιογράφο ότι θα τον θάψει «τρία μέτρα κάτω απ’ το χώμα».

Ομοιότητα Δεύτερη: Ο Γκουσγκούνης στη Μεταπολίτευση έγινε ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Πολάκης ΣΥΡΙΖΑ στη μετά- Μεταπολίτευση της πρώτης φοράς Αριστεράς. Πολιτικοποιημένος και βαθιά δημοκράτης έδωσε αγώνες επί σκηνής για το σοσιαλισμό. Ακριβώς όπως και ο Πολάκης.

Ομοιότητα Τρίτη: Ο Γκουσγκούνης διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Ανδρέα, όπως καλή ώρα ο Πολάκης με τον Τσίπρα. Μάλιστα ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε ομολογήσει πως: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοιον άνθρωπο, ακομπλεξάριστο, έξυπνο, ευφυή»

Ομοιότητα Τέταρτη: Ο Αλέξης Τσίπρας, θαυμαστής του Ανδρέα, δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθεια στο πρόσωπο του… δικού του Γκουσγκούνη λέγοντας πως είναι λίγο αψύς αλλά κατά βάθος είναι καλός άνθρωπος και κάνουν καλή παρέα.

Ομοιότητα Πέμπτη: Ο Γκουσγκούνης τάχθηκε με την πρώτη φορά Αριστερά δια του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως έπραξαν πολλά παιδιά της «Αλλαγής» και δη της… παραλλαγής. 

Στο μόνο που διαφέρουν είναι ότι ο Γκουσγκούνης αρνήθηκε να πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ όπως του είχε προτείνει ο Ανδρέας, ενώ ο Πολάκης όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά εξελέγη στα Χανιά. Ήταν Άξιος…