Ξέμεινε από… μαγικά ο αριστερός “χουντίνι”

350
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥΑντιπολίτευση τρόλλ;

Πολύ μελάνι χύθηκε και ακόμη περισσότερος τηλεοπτικός λόγος, δαπανήθηκε για να αναλυθεί η απόφαση του πρωθυπουργού να διακόψει περιοδεία και διακοπές στην Τήλο, προκειμένου να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ σε μια προσπάθεια να σηματοδοτήσει ότι υφίσταται κίνδυνος από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ
Το παράδοξο εδώ , δεν είναι αυτή καθ αυτή η ενέργεια. Αλλά το γεγονός ότι αυτή η ενέργεια, αντί του φόβου η του προβληματισμού, προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στο πανελλήνιο, που κυμαίνονται μεταξύ θυμηδίας και σαρκασμού.
Την ίδια ώρα, οι ψύχραιμοι σε όλα τα επίπεδα παίκτες Κύπριοι, παρέδιδαν μαθήματα διπλωματικής ευελιξίας, καθιστώντας τον μεγάλο εταίρο την Ελλάδα , τριτοκοσμικό παίκτη που καταναλώνει άσκοπα ενέργεια, σε παιχνιδάκια εσωτερικής κατανάλωσης με λογική και νοοτροπία βλαχοδήμαρχου, που θέλει να ενισχύσει τον προεκλογικό του κουμπαρά. Την ώρα μάλιστα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μία σκληρή γεωστρατηγική παρτίδα πόκερ και οι σημαντικοί παίκτες συγκεντρώνονται στον στόχο για μεγαλύτερα κέρδη την επόμενη μέρα.
Είναι σαφές ότι η Τουρκία κινείται σε έναν πολύ επικίνδυνο άξονα, έχοντας ανοίξει πολλά μέτωπα το τελευταίο διάστημα. Είναι επίσης σαφές ότι η Τουρκία ποτέ δεν έχει ξεφύγει από τον στόχο της για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Εκείνο που έχει σημασία να δούμε , είναι τι έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια για να αναχαιτίσουμε την αδηφάγο διάθεση των γειτόνων μας.
Παρακάτω παρατίθεται μια σειρά δηλώσεων κορυφαίων πρώην Υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατήγγειλε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως επικίνδυνες και εθνικά επιζήμιες.
Όμως η έμπλεη αλαζονείας και καθεστωτικής αντίληψης κυβέρνηση των Συριζανέλ φιλοδωρούσε τη Ν.Δ με ακροδεξιό πρόσημο , αρνούμενη να αναλογιστεί τους κινδύνους που θα έχει η χώρα να αντιμετωπίσει σε σύντομο διάστημα.
Ειδκότερα:
Τσιρωνης στο OPEN tv: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα; Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Κοτζιάς στο Delfi Forum για τα ενεργειακά: «Αν αρχίσεις στις διεθνείς σχέσεις και είσαι μοναχοφάης λέγοντας “όλα δικά μου”, τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος». «Αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι και να εξασφαλίσεις την ασφάλεια – με τις δύο τετραμερείς – και να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, τις μπίζνες, της δουλειάς, που να συμμετάσχει σε αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει».
Koτζιάς Delfi Forum για ΑΟΖ «Αν νομίζεις όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι ξέρω ‘γω το Καστελόριζο έχει το 100% έχει όλη την περιοχή, δεν είναι έτσι. Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο και να τον βάζεις και τον άλλο στο παιχνίδι, για να κατευνάζεις».
Αν αυτά συνδυαστούν με την από πάσης πλευράς αψυχολόγητη, απροετοίμαστη και επικίνδυνη επίσκεψη του Ταγιπ Ερντογκάν στην Αθήνα, όπου ο κυβερνητικός θίασος αποκάλυψε όλο το μέγεθος της διπλωματικής και διαπραγματευτικής του ανεπάρκειας, αντιλαμβάνεται ότι σωρεία λαθών, σκόπιμων(;) παραλείψεων, ιδεοληψιών και περίσσευμα μεγαλοϊδεατισμού έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό μείγμα.
Ουδείς ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για προβλήματα δεκαετιών. Είναι σίγουρο όμως πως δεν θα λειτουργήσει ποτέ σε θετική κατεύθυνση η άσκηση εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς διπλωματίας με ιδεοληψίες και γνώμονα το πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος. Αυτά δηλαδή που αποτέλεσαν τον «μπούσουλα» αυτής της κυβέρνησης επι μακρόν.