Ξέχασε η Σία να ρωτήσει τον Αρκουμανέα για τις ευθύνες του ΕΟΔΥ στην Αμαλιάδα

303

Αναμφίβολα θετική η πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ και της Σίας Κοσιώνη να μεταδώσουν έκτακτη εκπομπή με τίτλο “Αλήθειες και ψέματα” για τον κορωνοιό… Ομολογουμένως έγινε προσπάθεια να φωτιστεί σφαιρικά το πρόβλημα (ακόμη και η οικονομική του διάσταση).

Επίσης ενδιαφέρον ήταν οτι η εκπομπή είχε εξασφαλίσει σοβαρούς καθηγητές με κύρος, εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να απαντήσουν σε μια σειρά απο απορίες… Ωστόσο απουσίαζε η πολιτική άποψη. Θα μπορούσε δηλαδή να είχε φιλοξενηθεί, στο στούντιο ή σε βίντεο μια συνέντευξη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που να απαντά στα τρέχοντα θέματα που εχουν προκύψει απο την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας… Έλειπε λοιπόν κάτι τέτοιο.

Εξασφάλισαν όμως σε “παράθυρο” τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα… Μετριάζοντας κατά κάποιον τρόπο την απουσία της πολιτικής ηγεσίας. Θα ήταν όμως ακόμη καλύτερα, εαν η Σία Κοσιώνη, αντί να ακούει τον επικεφαλής της υπηρεσίας να λέει οτι “Λαμβάνουμε συγχαρητήρια” (για το πόσο άψογα τα έχουν κάνει όλα), να ρωτούσε τι συνέβη στην πορεία του κορωνοιού από την Αμαλιάδα στην Πάτρα. Αφου σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων που βασίζονται στις μαρτυρίες των γιατρών και των παθόντων ο ΕΟΔΥ δεν τα πήγε και πολύ καλά! Δεδομένου ότι οι υπεύθυνοι του οργανισμού στις κλήσεις που δέχθηκαν για το συγκεκριμένο περιστατικό απάντησαν και τις δυο φορές, παρά την περιγραφή των γιατρών, οτι “Ο ασθενής δεν πληροί τα κριτήρια του υπόπτου κρούσματος, καθώς δεν ταξίδεψε σε χώρες υψηλού κινδύνου”!
πηγή: enimerosi24.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr