Ξανά στο τραπέζι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

13
Ξανά στο τραπέζι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Οι ηγέτες της ΕΕ επανέλαβαν τις συνομιλίες τους στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής που έχει στόχο την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε πηγή στην ΕΕ, εντούτοις ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποβάθμισε τις προσδοκίες για μια λύση.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ «θα συγκαλέσει σε λίγο και πάλι (τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ) για πρόγευμα», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπός του Πρέμπεν Άαμαν στις 7 π.μ. (τοπική ώρα), ώρες αφού η σύνοδος είχε διακοπεί για σειρά διμερών συνομιλιών.

Όμως, μερικά λεπτά νωρίτερα ο Κόντε είχε πει στους δημοσιογράφους πως «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία» και είχε προσθέσει πως δεν είναι σαφές αν οι ηγέτες θα τα καταφέρουν.

Δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη μεταξύ των 28 ηγετών για να προτείνουν ως Πρόεδρο της Επιτροπής τον σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε ο Κόντε προσθέτοντας πως η Ιταλία είναι ανοικτή για μια λύση-πακέτο η οποία θα περιλαμβάνει τον Τίμερμανς.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr