Βρούτσης: «Ξεπερνούν τις 430 χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις»

608
Βρούτσης: «Ξεπερνούν τις 430 χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις» tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Οι εκκρεμείς συντάξεις -με βάση τις ως τώρα έρευνες-  ξεπερνούν τις 430 χιλιάδες, δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ότι η καταγραφή συνεχίζεται άρα ο τελικός αριθμός θα είναι μεγαλύτερος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή σύνταξης είναι ντροπιαστική παθογένεια του κράτους. Μάλιστα, απέδωσε στις εκκρεμείς συντάξεις τα πλεονάσματα που είχε βρει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στον ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι αυτά δεν υπήρξαν ποτέ.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι τον Νοέμβριο θα κατατεθεί νομοθετική πρωτοβουλία με στόχο την 1η Ιουνίου του 2020, το 43,33% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.
Σημείωσε ότι τον Ιούνιο του 2021 το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 90%.

Όπως δήλωσε ο Βρούτσης, θα μείνει ένα 10% συντάξεων ειδικού χαρακτήρα που θα βγαίνουν με τον τρόπο που βγαίνουν σήμερα. Ο χρόνος απονομής τους δεν θα ξεπερνά τους τρεις μήνες.