Βρούτσης: «Στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις οι οφειλές 2017 και 2018»

by Manifesto

Από σήμερα το πρωί οι ασφαλισμένοι με οφειλές το 2017 και το 2018 στα ασφαλιστικά ταμεία, θα μπορούν να τις εντάξουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αυτό δήλωσε στον «Θέμα 104,6» ο Γιάννης Βρούτσης. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει έως σήμερα, όπως εξήγησε στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, γιατί δεν είχε γίνει εκκαθάριση των οφειλών, η οποία πλέον ολοκληρώθηκε.

Όπως ανέφερε ο Βρούτσης, το υπουργείο Εργασίας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να γίνει εκκαθάριση του ασφαλιστικού αρχείου για να μπορέσουν έτσι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία όσοι είχαν οφειλές για το διάστημα 2017-2018 και δεν είχαν καταφέρει να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο, δίνοντας έμφαση στη μείωση των επιτοκίων και στην ψηφιοποίηση των συντάξεων, τονίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ένα πιο σύγχρονο και πιο δίκαιο ασφαλιστικό περιβάλλον».

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα λυθεί οριστικά το μεγάλο πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν σήμερα στις 450.000.

«Στο παρόν νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για τις ψηφιακές συντάξεις με την καταχώρηση του ΑΜΚΑ στον ΕΟΠΥΥ. Το χρονοδιάγραμμά μας έχει στόχευση, τον Νοέμβριο του 2019 να έρθει η νομοθεσία και μέχρι τον Ιούνιο του 2020 η Ελλάδα για πρώτη φορά θα έχει ψηφιακές συντάξεις», επισήμανε ο Βρούτσης.

Για το ίδιο θέμα, μιλώντας με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι σχετικές ενέργειες για την εκκαθάριση των εισφορών ήταν απαραίτητες καθώς δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση αλλά ούτε και να υπάρξει στο μέλλον άλλη ρύθμιση, πέραν της πάγιας, για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές.

(Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα